Espressoparfait med balsamico-glaserede brombær
Til 4 personer
INGREDIENSER:
- 4 pasteuriserede ægge- blommer (2 bægre)
- 75 g lyst rørsukker
- 2 dl piskefløde
- 250 g mascarpone
- ½ dl afkølet espresso (stærk!)
Balsamico-glaserede brombær:
- 50 g sukker
- ½ dl balsamicoeddike
- 125 g brombær
FREMGANGSMÅDE:
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden til skum, tilsæt mascarpone, og pisk, til cremen er helt ensartet.
Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen sammen med espresso. Der må ikke være klumper i, så den skal vendes godt sammen.
Hæld cremen i en form, og frys i mindst 12 timer.
Kom sukker og balsamico i en gryde, og kog op ved god varme, til sukkeret er opløst. Tag straks gryden af varmen.
Kom brombær i en skål, og hæld lagen over. Servér brombærrene til espressoparfaiten.
Tip! Tag parfaiten ud af fryseren højst 20 minutter før servering. Dyp en is-ske i varmt vand, og kugl isen op.