Tid: 30 min.
Til: ca. 5 dl
Det skal du bruge:
5 dl blandede nødder, fx pekannødder, valnødder, mandler, pistacienødder
1/2 dl sukker
1 tsk stødt kanel
en smule chiliflager
2 tsk smør
2 spsk sesamfrø
1/2 tsk salt
en smule flagesalt
Sådan gør du
- Rist nødderne gyldne på en tør pande, og stil dem til side på et fad.
- Hæld sukker, kanel og chiliflager på panden. Undlad at røre i blandingen. Det kan skabe hårde klumper. Vent, til sukkeret er lysebrunt.
- Tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Hæld nødder, sesamfrø og salt i blandingen. Smag til med flagesalt.
- Fordel nøddeblandingen på et stykke bagepapir, og lad nødderne køle af, før du hælder dem over på et glas med låg.
Tip!
Har du fået rigeligt kanel, så prøv i stedet med spidskommen eller karry!
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 7. november 2019.