Karamel-nødder med chili-bid
Knasende, sprød og utroligt velsmagende julesnack! © Lisa Björner /AOM

Den ultimative julesnack: Salte karamel-nødder med chili-bid

Skru ekstra meget op for julehyggen med den her knasende, sprøde snack!

22. december 2019 af Anna Wendt

Tid: 30 min.

Opskriften giver til cirka: 5 dl

Du skal bruge

  • 5 dl blandede nødder, fx pekannødder, valnødder, mandler, pistacienødder
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • en smule chiliflager
  • 2 tsk smør
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1/2 tsk salt
  • en smule flagesalt

Sådan gør du

  1. Rist nødderne gyldne på en tør pande, og stil dem til side på et fad.
  2. Hæld sukker, kanel og chiliflager på panden. Undlad at røre i blandingen. Det kan skabe hårde klumper. Vent, til sukkeret er lysebrunt.
  3. Tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Hæld nødder, sesamfrø og salt i blandingen. Smag til med flagesalt.
  4. Fordel nøddeblandingen på et stykke bagepapir, og lad nødderne køle af, før du hælder dem over på et glas med låg.

Tip! 

Har du fået rigeligt kanel, så prøv i stedet med spidskommen eller karry!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Seneste

Måske er du interesseret i...