Cremet chokolademousse med silketofu, hindbær og blåbær
Silketofu i en chokolademousse? Jep, den er god nok! © iStock

Cremet chokolademousse med silketofu og friske bær på toppen

Vanvittig god smag og en herlig, fløjlsblød konsistens. Og så er den slet ikke så syndig, som den ser ud...

2. oktober 2015 af Redaktionen

Opskriften giver til: 4 personer

Denne chokolademousse med silketofu er simpel og smadderhurtig at lave, men husk, at den skal stå i køleskabet et par timer eller helst natten over, før den kan serveres. 

Den har en lækker, fløjlsblød konsistens og smager fantastisk! Silketofu gør moussen cremet, og samtidig bidrager den med protein, som holder maven mæt i længere tid.

Du skal bruge

  • 100 g mørk chokolade (mindst 70 %)
  • 300 g silketofu
  • ½ dl hasselnødder
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. lys agavesirup
  • 1 bakke friske hindbær, blåbær og jordbær eller en pose selvplukkede, frosne bær til pynt

Sådan laver du chokolademousse med silketofu

  1. Smelt chokoladen over et vandbad.

  2. Kom tofu, hasselnødder, vaniljepulver og agavesirup i en foodprocessor, og hak det hele sammen til en glat, ensartet masse.
  3. Tilsæt den smeltede chokolade, og blend igen.
  4. Fordel massen i 4 glas eller skåle.
  5. Stil dem i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.
  6. Pynt med bær inden servering.

Vidste du?

Tofu er udvundet af sojabønner. Tofu kaldes også sojabønneost, da fremstillingen ligner den, vi kender fra ostefremstilling.

Få flere lækre og sunde opskrifter i bogen ‘Femme Food’, som indeholder opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, desserter og snacks. 

Fælles for alle opskrifterne er, at de hverken indeholder mælk, mel og hvidt sukker. Råvarerne er lette at få fat i, de er nemme at følge, og så smager de godt!

Femme Food, Ringhardt og Lindhof, 178 kroner hos Saxo.com.

Du vil (garanteret) også kunne lide