Den bedste chokoladebrownie er klæg og smager af chokolade. Jeg topper kagen med en lakridsmarengs, som giver kagen et pikant og nyt pift.
Antal: 12 personer
INGREDIENSER
- 160 g smør
- 60 g mørk chokolade
- 2 æg
- 225 g sukker
- 60 g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 100 g sukker (eller flormelis?)
- 1 tsk. lakridspulver
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 170 grader.
Smelt smørret, og tilsæt chokolade. Rør, til chokoladen er opløst og afkøl.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Bland hvedemel med kakaopulver og vaniljesukker, og vend i æggemassen sammen med chokoladeblandingen.
Fordel dejen i en smurt form ca. 20 x 20 cm. Bag kagen i ca. 20-25 min. Den skal stadig føles lidt løs i overfladen, når du tager den ud.
Hæv varmen til 225 grader.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes. Tilsæt lakridspulver, og pisk, indtil massen er ensartet.
Top marengsen på kagen, og bag kagen ved 225 grader i yderligere 5 min., til den er gylden. Afkøl kagen, før den skæres ud.
Tip! Brownien kan også laves med en pebermyntemarengs. Tilsæt blot 2-4 dråber pebermynteolie i stedet for lakridspulver.