Cheesecake
Cheesecake© Tia Borgsmidt

Cheesecake med saltet karamelsauce

Vi eeelsker cheesecake og allerhelst med flydende karamelsauce. Glem endelig ikke saltet i karamelsaucen – den er prikken over i´et

30. juli 2016 af Lone Kjær

Cheesecake med saltet karamelsauce

Til 12 personer.

Kagen skal tilberedes dagen før servering.


INGREDIENSER

  • 200 g kiks, fx digestive fuldkornskiks
  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 75 g sukker
  • 3 æg
  • korn af 1 stang vanilje


Karamelsauce: 

  • 2 ½ dl piskefløde
  • 175 brun farin
  • flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Knus kiksene let, kom dem i en blender, og blend. Hak chokoladen, og vend med kiksene. Smelt smørret, og bland det med kiksene. Tryk kikseblandingen godt ned i en bunden af en smurt springform ca. 22 cm diameter.

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk mascarpone og creme fraiche helt glat. I en anden skål piskes æg med sukker og vaniljekorn. Vend æggemassen i mascarponecremen, og rør, til massen er ensartet. Hæld blandingen over kiksebunden, og bag kagen i midten af ovnen i cirka 1 time, til massen er stivnet.

Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den, før den sættes i køleskabet. Lad kagen stå i køleskabet til næste dag.

Kom fløde og brun farin i en lille gryde, og kog massen til en gylden karamel i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen, og smag karamelsaucen til med salt efter smag. Afkøl karamelsaucen.

Servér kagen med karamelsauce.


Tip!
Kagen holder sig fint i køleskabet i op til tre dage. Karamelsaucen kan også tilberedes i forvejen og opbevares på køl.

Du vil (garanteret) også kunne lide