Cheesecake med saltet karamelsauce
Til 12 personer.
Kagen skal tilberedes dagen før servering.
INGREDIENSER
- 200 g kiks, fx digestive fuldkornskiks
- 50 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 500 g mascarpone
- 1 dl creme fraiche 18%
- 75 g sukker
- 3 æg
- korn af 1 stang vanilje
Karamelsauce:
- 2 ½ dl piskefløde
- 175 brun farin
- flagesalt
FREMGANGSMÅDE
Knus kiksene let, kom dem i en blender, og blend. Hak chokoladen, og vend med kiksene. Smelt smørret, og bland det med kiksene. Tryk kikseblandingen godt ned i en bunden af en smurt springform ca. 22 cm diameter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk mascarpone og creme fraiche helt glat. I en anden skål piskes æg med sukker og vaniljekorn. Vend æggemassen i mascarponecremen, og rør, til massen er ensartet. Hæld blandingen over kiksebunden, og bag kagen i midten af ovnen i cirka 1 time, til massen er stivnet.
Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den, før den sættes i køleskabet. Lad kagen stå i køleskabet til næste dag.
Kom fløde og brun farin i en lille gryde, og kog massen til en gylden karamel i cirka 10 minutter. Tag gryden af varmen, og smag karamelsaucen til med salt efter smag. Afkøl karamelsaucen.
Servér kagen med karamelsauce.
Tip! Kagen holder sig fint i køleskabet i op til tre dage. Karamelsaucen kan også tilberedes i forvejen og opbevares på køl.