Cheesecake med Oreo
Servér cheesecake med Oreo for dine gæster, og de bliver lykkelige!© YouTube

Cheesecake med Oreo

Oreo er jo for mange af os, hvad fløde er for en gammel hankat. Derfor er vi svært begejstrede for netop denne cheesecake med Oreo, som ikke skal bages. Simpelt og enkelt!

23. marts 2017 af Jane Hansen

Opskriften giver til: 3-4 personer (lille dessertkage). Hvis du ønsker en større kage, kan du fordoble mængderne herunder og bruge en 24 cm springform. 

Cheesecake – eller ostekage, som det også hedder – er en klassiker. Og nu gør vi det rigtig nemt for dig at lave en lækker dessert, for denne cheesecake skal ikke bages – og endnu bedre er, at den ene ingrediens er Oreo.

Du skal bruge

  • 16 Oreo-kiks
  • 2 spsk smeltet smør
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g flødeost (stuetemperatur)
  • 3 spsk flormelis
  • 1/4 spsk vaniljeekstrakt

Sådan laver du Oreo cheesecake

Bund:

1. Læg 10 Oreo-kiks i skål, og knus dem til de er smuldret. Du kan også lægge dem i en frysepose og knuse ved at banke på posen med en grydeske eller kagerulle. Alternativt kan du også blende kiksene.

2. Bland den smeltede smør med de knuste kiks, og tryk Oreo-massen ud i bunden af en springform (12 cm). Sørg for, at overfladen er forholdsvis jævn, og at kanten er lige.

Flødeostcreme: 
3. Pisk fløden i 3-4 minutter.

4. Pisk flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål indtil konsistensen er cremet.

5. Pisk flødeostcremen og flødeskum sammen.

6. Bræk 2 Oreo-kiks i mindre stykker, og kom i cremen. Rør blandingen sammen med en dejskraber.

7. Fordel cremen oven på din bund af Oreo-kiks, og igen skal du sørge for en jævn overflade og en lige kant – det giver det pæneste resultat. Kom de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.

8. Stil cheesecaken på køl i 5-6 timer eller meget gerne natten over, og den er klar til servering.

Tip! 

Kom din Oreo cheesecake i fryseren i et par timer for en isversion.

Du kan også se fremgangsmåden i videoen nedenfor.

Seneste

Måske er du interesseret i...