© Wolfgang Kleinschmidt / Aom

Blondie med jordbær og appelsinmascarpone

Jordbær og hvid chokolade er det bedste makkerpar til en både sød og syrlig kage.

27. august 2016 af Ulla Karlström

Tid: 15 minutter + 20 minutter i ovnen (cirka 20 stykker kage).

Ingredienser

200 g hvid chokolade
200 g smør
3 æg
2,5 dl sukker
2 dl hvedemel
2 tsk revet appelsinskal

Appelsin-mascarpone
250 g mascarpone
1⁄2 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk appelsinlikør
1 tsk revet appelsinskal

Fyld
400 g jordbær
revet appelsinskal til pynt 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader. Smør en bageform på cirka 24 x 30 cm, og beklæd den yderligere med bagepapir.

Hak chokoladen groft, smelt smørret, og rør den hakkede chokolade i det smeltede smør, til det også er smeltet.

Pisk æg og sukker luftigt, sigt melet i blandingen, og vend chokoladesmør og revet appelsin- skal i.

Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen 20 minutter. Den må gerne være lidt klæbrig.

Appelsin-mascarpone: Rør mascarpone med flormelis, vaniljesukker, likør og revet appelsinskal.

Fordel mascarponen på den afkølede kage, dernæst skyllede, skivede jordbær og til sidst revet appelsinskal og jordbærblade. 

Du vil (garanteret) også kunne lide