En pannacotta, som er så frisk som sommeren på grund af både blåbær og citron, og fordi en del af fløden er skiftet ud med creme fraiche. Kan med fordel laves en eller to dage, før du skal servere den. Og så indeholder denne pannacotta ikke gelatine. I stedet bruges gelésukker Multi, som indeholder pektin.
Tid: 10 min. + 6 timers køletid
Til: 4-6 personer
Det skal du bruge:
1 1⁄2 dl blåbær
1⁄2 citron
1 dl gelésukker Multi
3 dl piskefløde
1 1⁄2 dl + 1 1⁄2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
Pynt:
blåbær
Sådan gør du:
1. Skyl citronen i lunkent vand. Riv skallen, og pres saften ud. Miks blåbær med citronskal, 2 tsk citronsaft og gelésukker. Bland pureen med fløden og 1 1⁄2 dl creme fraiche i en kasserolle. Lad det simre under omrøring ca. 2 minutter.
2. Hæld pannacottaen i serveringsglas, og stil dem i køleskabet 6 timer.
3. Bland 1 1⁄2 dl creme fraiche med vaniljesukker. Varm i mikroovnen ca. 15 sekunder. Creme fraichen skal være varm, men må ikke koge.
4. Fordel creme fraichen over pannacottaen, og stil glassene tilbage i køleskabet ca. 30 minutter.
5. Pynt med blåbær, og servér.
