© Helen Pé

Bagte rabarber med marengs, hvid chokolade og kokoschips

Eton mess er den britiske version af den måske mere kendte Pavlova. Her opgraderet med hvidt chokoladeknas og søde, sprøde kokoschips. Smager også godt med is til!

31. maj 2022 af Petra Lindstrand

Tid: 25 min. + 15 min. ovntid

Til: 4-6 personer


Det skal du bruge:

500 g rabarber

1⁄2 tsk kardemommekapsler

3⁄4 dl sukker

2 dl kokoschips

1 spsk flormelis

100 g hvid chokolade


Tilbehør:

2 dl fløde
12 små marengs (medmindre du bager din marengs selv)
evt. vanilleis

Sådan gør du: 

1. Tænd ovnen på 200 grader. Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Stød kardemommekapslerne i en morter. Læg rabarberne i et ovnfast fad, og drys kardemomme og sukker over. Bag rabarberne ca. 10 minutter, til de er bløde. Stil dem til afkøling. Og sænk ovnens temperatur til 175 grader.

2. Riv chokoladen groft på et rivejern, og bred spånerne ud på en bageplade med bagepapir. Rist dem ca. 5 minutter i ovnen, til de har en gyldenbrun farve. Køl. Og knus den bagte chokolade.

3. Rist kokoschipsene i flormelis på en pande på middelvarme. De skal blive sprøde og få lidt brun kant.

4. Pisk fløden til skum. Knus marengsene groft.

5. Portionsanret, gerne i lag, flødeskum, marengs, rabarber, knust bagt chokolade og de sprøde kokosflager. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj, 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide