Tid: 45 min. + 30 min. ovntid + frysetid
Opskriften giver til: 8 personer
Du skal bruge
- 50 g mørk chokolade
- 2 æg
- 1/2 dl sukker
- 1 dl fløde
- 1/2 dl vand
- 1 tsk instant kaffe-pulver
- salt
Hindbæryoghurtis:
- 1 blad husblas
- 1 dl vand
- 3 1/4 dl sukker
- 40 g glukose eller honning
- 3 1/2 dl græsk yoghurt
- 3 dl hindbærpure
Ristet hindbærchokolade:
- 100 g hindbærchokolade
- 1/2 dl vand
- 110 g sukker
Pynt:
- 25 g mørk chokolade
Tilbehør:
- 2 dl fløde
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 150 grader. Fyld et ildfast fad eller bradepande halvt med vand. Placér den midt i ovnen. Læg bagepapir i bunden på et mindre ildfast fad eller form på ca. 1 liter.
2. Hak chokoladen, og smelt den i mikroovnen eller over et vandbad. Pisk æg og sukker luftigt. Pisk fløden. Kog vandet, og rør kaffen ud i. Tilsæt salt.
3. Hæld den varme kaffe over chokoladen, og blend det sammen. Vend æggeblandingen i, og tilsæt fløden. Rør det sammen til en jævn dej. Hæld dejen i det mindre fad, og stil det ind i ovnen i vandbadet. Bag ca. 20 minutter, åbn ovnlågen, så dampen slipper ud, luk den igen, og bag videre 10 minutter. Løft fadet med kagen op af vandbadet, og køl af.
4. Stil kagen på køl 2-3 timer før servering.
5. Hindbæryoghurtis: Læg husblassen i koldt vand 5-10 minutter. Bland vand, sukker og glukose eller honning sammen i en gryde. Kog blandingen op, og rør, til sukkeret er smeltet. Fjern gryden fra varmen. Tag husblassen op af det kolde vand, knug vandet fra, og smelt husblassen i den varme lage. Rør, til husblassen er smeltet. Bland yoghurt og hindbærpure i, og lad blandingen køle af. Kør isen på en ismaskine, til den er fast, men cremet.
6. Ristet hindbærchokolade: Hak chokoladen. Opvarm vand og sukker til 140 grader. Fjern gryden fra varmen, og pisk chokoladen i. Pisk, til chokoladen smuldrer. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og køl af.
7. Drys chokoladen i bunden af tallerknerne. Bryd kagen i mindre bidder, og læg den ovenpå. Form isen til små æg, og læg dem på kagen. Riv chokoladen over. Pisk fløden til skum, og servér det til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.