Æbleroser
© iStock

Æbleroser, du næsten ikke kan nænne at spise

De er så pæne, at vi næsten ikke kan nænne at sætte tænderne i dem ... Men også kun næsten, for smagen er helt fantastisk.

14. oktober 2015 af Lasse Schelbeck og Jane Hansen

Æblesæsonen er lige nu på sit højeste, og det handler lige nu om at udnytte de lækre frugter i både det kolde og det varme køkken: Lav din egen æblegrød, sprøde æbleringe med kanelsukker, hasselback-æbler, æblecupcakes, rå broccolisalat med æbler, sunde æblechips, friskpresset juice med æbler, æblekage med smuldrelåg – kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan de mange æbler.

Et andet bud kan også være disse æbleroser, der er så flotte, at det næsten – men kun næsten – er en skam at spise dem.

Æbleroser

Til 6 personer.

INGREDIENSER

  • 2 æbler
  • Saften fra en halv citron
  • 3 spsk. abrikosmarmelade
  • 1 rulle butterdej
  • 1 spsk. kanel

Hvordan laver man dem så? Det er faktisk slet ikke så svært! Se, hvordan du gør, i videoen nedenfor. (Bemærk, at de skal bages på 190 grader i ovnen).

Du vil (garanteret) også kunne lide