Chili
© iStock

Derfor bør du spise spicy mad mindst en gang om måneden

Selvom du måske ikke er så vild med den stærke mad, er det en god idé, hvis du skruer lidt op for chiliniveauet i madlavningen

24. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Nogle elsker det, mens andre har lidt svært ved at få det indenbords. Den stærke mad. Maden, der kilder på tungen, giver dig tårer i øjenkrogen og får dig til at ønske, at du havde et glas mælk inden for rækkevidde, som kan slukke branden i din hals. 

Ligemeget om du holder af spicy mad eller ej, tyder det nu på, at det er en god idé, hvis du skruer lidt op for indtaget af de stærke retter. 

En ny undersøgelse viser nemlig, at stærk mad kan reducere risikoen for at dø af en hjertesygdom. 

Lavere risiko for hjertesygdomme 

Undersøgelsen er lavet af en gruppe forskere fra University of Vermont og bygger på data fra 16.179 amerikanere i en periode på seks år. Forskerne fandt ud af, at de personer, der spiste rød chili mindst en gang om måneden, havde 13 procent lavere risiko for at dø af en hjertesygdom eller et slagtilfælde.

Da undersøgelsen blot har observeret forsøgspersonerne, kan forskerne desværre ikke med garanti sige, at der er en forbindelse mellem at spise rød chili og længere levetid. Undersøgelsen giver dog en klar indikation af, at chili gør noget godt for vores krop, og at vi derfor bør spise det lidt oftere, end vi måske troede hidtil. 

Andre undersøgelser har tidligere også vist, at chili kan være med til at booste vægttab, regulere dit blodsukker og øge mænds mængde af testetoron. Så måske er det ikke så tosset at skrue op for chiliniveauet i køkkenet? 

Du vil (garanteret) også kunne lide