Chokolade browniecookies
Brownies og cookies i en og samme kage, det er jo genialt. © Kristine Ilstad

Dejlige browniecookies med masser af mørk chokolade

Kombinationen af de to søde favoritter giver konfektagtige, bløde kager, som bliver et sikkert hit på kagebordet.

20. december 2020 af Cecilie Espensen

Opskriften giver til: 25 kager

Du skal bruge

  • 40 g smør
  • 400 g kogechokolade 
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt 
  • 1⁄2 tsk bagepulver
  • 50 g hvedemel

Pynt:

  • sukker

Sådan gør du

  1. Smelt smørret sammen med 250 g af kogechokoladen. Pisk æg og sukker luftigt. Vend det smel­tede chokoladesmør ned i ægge­-sukkeret. Tilsæt vaniljeekstrakt. Bland bagepulver med hvedemel, og vend den tørre blanding i den våde dej. Hak de resterende 150 g koge­chokolade i mindre stykker, og vend dem forsigtigt i dejen. Stil dejen på køl 30 minutter, til den er fast.
  2. Tag den kolde dej ud af køle­skabet. Form runde kugler, som lægges på bageplader med bage­papir. Læg ikke flere end 9 kager på hver bageplade, da de flyder ud under bagningen.
  3. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader ca. 10 minutter. De er færdigbagte, selv om de føles bløde. Tryk de bagte kager lidt fladere, straks du tager dem ud af ovnen. Flyt først kagerne fra bagepladen og over på en rist, når de er afkølede og faste. Sigt lidt sukker over dem før servering. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. november 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...