Tid: 20 min. + 2 timers marineringstid + 1 times køletid + 30 min. frysetid
Til: 35 trøfler
Du skal bruge:
- 8 svesker
- 2 spsk mørk rom
- 250 g mørk chokolade
- 1 dl fløde
- 50 g stuetempereret smør
- 200 g hvid chokolade
- 1 dl flormelis
Sådan gør du:
1. Hak sveskerne fint, og bland dem med rom. Lad blandingen stå 2 timer.2. Hak den mørke chokolade. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Vend romsveskerne i trøffelblandingen.
3. Stil trøffelblandingen køligt, til den er stivnet. Det tager ca. 1 time.
4. Rul 35 små kugler af trøffelblandingen, og stil dem på frys ca. 30 minutter.
5. Pynt: Hak den hvide chokolade fint, og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Rul trøflerne først i smeltet chokolade, derefter i flormelis. Opbevar trøflerne på køl. Velbekomme!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2020.