Chokoladetrøfler med romsvesker
Overrask dine gæster med hjemmelavede chokoladetrøfler.© Per Ranung

Chokoladetrøfler med rom og svesker

Køb fine dåser og sprøde muffinsforme, så du kan pakke disse fine trøfler ned som eksklusiv konfekt. Perfekt til at give i gave – og til dig selv.

13. december 2020 af AOM

Tid: 20 min. + 2 timers marineringstid + 1 times køletid + 30 min. frysetid

Til: 35 trøfler


Du skal bruge:

  • 8 svesker
  • 2 spsk mørk rom
  • 250 g mørk chokolade
  • 1 dl fløde
  • 50 g stuetempereret smør
Pynt:
  • 200 g hvid chokolade 
  • 1 dl flormelis


Sådan gør du:

1. Hak sveskerne fint, og bland dem med rom. Lad blandingen stå 2 timer.
2. Hak den mørke chokolade. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Vend romsveskerne i trøffelblandingen.
3. Stil trøffelblandingen køligt, til den er stivnet. Det tager ca. 1 time.
4. Rul 35 små kugler af trøffelblandingen, og stil dem på frys ca. 30 minutter.
5. Pynt: Hak den hvide chokolade fint, og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Rul trøflerne først i smeltet chokolade, derefter i flormelis. Opbevar trøflerne på køl. Velbekomme! 


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide