Chokoladekage med cognac
Mums!


© Getty Images

Chokoladekage med cognac

Helt ærligt: Findes der noget bedre end en lun, svampet, intens chokoladekage?

22. november 2016 af Morten Heiberg

Hånden på hjertet: Findes der noget, der fungerer bedre end en lun, svampet, intens chokoladekage? Det skulle da lige være, hvis der er smidt et skvæt cognac i og vaniljeis til ... Vi kan kun sige: Prøv den! 

Chokoladekage med cognac

Til: 1 kage
Tilberedningstid: 20 min + cirka 1 time bagetid 

Ingredienser

  • Smør og sukker til formen 
  • 1 1⁄2 dl sødmælk
  • 150 g mørk chokolade 
  • 325 g blødt smør
  • 475 g flormelis
  • Et nip flagesalt
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 6 æg
  • 425 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 60 g kakaopulver
  • 100 g hakket hvid chokolade 
  • 4 spsk cognac

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en springform med et stykke bagepapir. Smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side.

Varm mælken op i en lille gryde, og fjern derefter gryden fra varmen. Hak den mørke chokolade fint, og kom den i mælken. Brug en gummidej­skraber, og rør blandingen ensartet.

Kom smør, flormelis, salt og vaniljekorn. i en røreskål med et piskeris. Pisk blandingen luftig, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt chokolade­-mælke­-blandingen.

Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen. Sigt det endnu en gang i dejen. Tilsæt hakket hvid chokolade og cognac.

Fordel dejen i formen. Sæt kagen midt i ovnen, og lad den bage ca. 8 min. Skru ned for temperaturen til 150 grader, og lad kagen bage ca. 1 time. Den skal stadig være blød i midten.

Afkøl kagen på en rist, og spis den lun eventuelt med kold flødeskum eller vaniljeis til. Mmm – siger vi bare!

Du vil (garanteret) også kunne lide