Brombærmarmelade med mynte og vanilje
Perfekt til ostemaden, desserten eller som topping på morgenmaden. © Getty images

Brombærmarmelade med mynte og vanilje

Lav din egen marmelade af brombær – smagen går fantastisk sammen med vanilje og mynte! Det bliver en anbefaling herfra...

5. september 2018 af Redaktionen

Så kom de endelig. Brombærrene. De er nogle af sommerens sidste bær, og de er den lange ventetid værd.

Lav din egen marmelade med brombær og tilsæt lidt vanilie og mynte og nyd smagen af sensommer!

Opskriften giver 1 glas marmelade.

Ingredienser

  • 300 g brombær, friske eller frosne
  • Kornene af 1⁄2 vaniljestang

  • 5 kviste frisk mynte

  • Ca. 175 g rørsukker, efter smag

Sådan gør du

  1. Kom brombær, vaniljekorn og -stang samt myntekviste i en gryde. Bring det i kog over middel varme.
  2. Lad marmeladen simre i 5-10 minutter uden låg, 
til bærrene er møre. Tilsæt sukker, og lad den simre yderligere 5-10 minutter, til væden er kogt ind. Smag eventuelt til med ekstra sukker.
  3. Tag vaniljestangen og myntekviste op, og hæld marmeladen i et skoldet glas, mens den stadig er varm.
  4. Opbevar marmeladen på køl.

Tip! 

  • Tilsæt en kanelstang i stedet for vanilje og mynte.
  • Udskift halvdelen af brombærrene med æble i tern, og kog marmeladen i 20 minutter i stedet for.
© Samvirke

Bær fra Samvirke er en kogebog i den populære serie, der består af i alt otte kogebøger.

Bogen indeholder 30 spændende opskrifter på spændende retter fra både det søde, det kolde og det varme køkken. Udover lækre opskrifter indeholder bogen også beskrivelser af bær – både dem der kan købes i supermarkedet, men også dem, du selv skal ud og plukke i naturen.

Bær, Samvirke, 40 kr. hos Saxo.com

Du vil (garanteret) også kunne lide