Til 4 personer
Små, uimodståelige æggekager tilberedt i portionsforme. Har du ingen små forme, kan æggekagen sagtens laves i en stor form.
INGREDIENSER
- 2 porrer
- 250 g kogte kartofler
- 100 g gedeost
- 4 æg
- 2 dl cremefraiche 9%
- salt og peber
De 10 sundeste råvarer i hele verden
FREMGANGSMÅDE
Rens porrerne, skær dem i skiver, og skyl dem godt.
Damp porrerne i cirka 1 minut, og dryp dem af. Vend porrerne med kartofler og gedeost skåret i små tern.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg med cremefraiche, og krydr med salt og peber. Vend æggemassen med porrer, kartofler og gedeost.
Fordel æggemassen i fire smurte små ildfaste forme. Alternativt kan du bruge et større fad. Bag æggekagerne i cirka 20 minutter, til æggemassen føles fast. Top med spæd salat.
Tip! Prøv at lave de små æggekager med dampet broccoli, ærter og parmaskinke.
Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 9.