Æggekage
© Getty Images

Æggekage med porre, gedeost og kartofler

Få opskriften på en uimodståelig æggekage med porre, gedeost og kartofler!

2. marts 2017 af Lone Kjær

Til 4 personer

Små, uimodståelige æggekager tilberedt i portionsforme. Har du ingen små forme, kan æggekagen sagtens laves i en stor form.

INGREDIENSER

  • 2 porrer
  • 250 g kogte kartofler
  • 100 g gedeost
  • 4 æg
  • 2 dl cremefraiche 9%
  • salt og peber

De 10 sundeste råvarer i hele verden

FREMGANGSMÅDE

Rens porrerne, skær dem i skiver, og skyl dem godt.

Damp porrerne i cirka 1 minut, og dryp dem af. Vend porrerne med kartofler og gedeost skåret i små tern.

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk æg med cremefraiche, og krydr med salt og peber. Vend æggemassen med porrer, kartofler og gedeost.

Fordel æggemassen i fire smurte små ildfaste forme. Alternativt kan du bruge et større fad. Bag æggekagerne i cirka 20 minutter, til æggemassen føles fast. Top med spæd salat.

 

Tip! Prøv at lave de små æggekager med dampet broccoli, ærter og parmaskinke.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 9.


Gå ikke glip af at det bedste fra Magasinetliv.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide