Rødvin foran pejsen
© iStock

5 overraskende ting, din rødvin også kan bruges til

Nu er der endnu en (god) grund til at åbne din vin, for den kan nemlig bruges til alt lige fra praktiske husråd til nemme skønhedstips

26. november 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Vi må indrømme, at der sniger sig et glas vin indenbords en gang imellem, og heldigvis er der allerede undersøgelser, der viser, at vin faktisk kan være godt for vores helbred

Vi kender nok også allesammen til situationen, hvor vi en aften får lyst til et enkelt glas rødvin til maden – men måske ikke kan drikke en hel flaske. Det kan også være, at du har købt en vin, der simpelthen ikke lige falder i din smag. 

Men resterne af din rødvin behøver slet ikke at gå til spilde, for der er faktisk mange overraskende ting, du kan bruge dine vinrester til – alt lige fra praktiske husråd til skønhedstips.

1. Varm chokolade med rødvin

Det er for alvor ved at være sæson for varm kakao og hygge i sofaen, men hvorfor ikke lave en ny og mere voksen udgave af den varme drik?

Sådan gør du: 

Put 1,5 dl mælk og 1/3 dl mørke chokoladeknapper i en gryde over medium varme. Rør rundt, indtil blandingen er sammensmeltet, tyk og cremet. Tilføj 1 dl rødvin, og fortsæt med at røre rundt. Hæld den lækre blanding op i en kop – og vupti, så har du en lækker vinterdrik.   

Kilde: Purewow.com

2. Brug rødvin som gødning til dine planter

Dette trick er til folk med grønne fingre, der gerne vil gøre deres planter glade. Du kan nemlig hælde resterne af din rødvin ned i din kompost for at aktivere bakterierne deri. Det vil hjælpe med at give et ekstra lille skub til væksten af din haves planter.

3. Rengør frugter og grøntsager

Hvis du står tilbage med en rødvin, der er blevet dårlig, eller en, der bare ikke lige falder i din smag, skal du ikke smide den ud. I stedet for kan du bruge den til at rengøre og rense dine frugter og grøntsager. Rødvin sammen med lidt vand kan nemlig dræbe uønskede bakterier på frugternes eller grøntsagernes overflade.

4. Mal med rødvin

Hvis du har noget, der skal males rødt, kan din rødvin også bruges som en slags maling. Det kunne for eksempel være de røde sko, hvor noget af farven er røget af, her kan du hurtigt genopbygge farven ved brug af lidt rødvin og en pensel. Så kan skoene igen bruges sammen med kjolen til den næste fest.

5. Rens din hud med rødvin

Rødvin har vist sig at indeholde reparerende ingredienser som resveratrol, og vinsyren hjælper med at eksfoliere, blødgøre og gendanne din hud. Næste gang du skal rense dit ansigt, kan du blande en kop rødvin sammen med vand – og så kan du jo også drikke et glas bagefter. 

Du vil (garanteret) også kunne lide