Kvinde står i køkkenet
© iStock

35 geniale køkkentips, du faktisk ikke kan leve uden

Vil du gerne undgå at spilde kræfter i køkkenet? Vi har fundet løsningerne til dig!

10. juli 2017 af Katrine Vendelbo

Indrømmet – vi elsker mad. Men det er altså ikke altid lige sjovt eller nemt at kokkerere i køkkenet: Øjnene løber i vand, når du skærer løg, vandet koger over, når pastaen koger, og avocadoen bliver lynhurtigt brun.

Vi har heldigvis fundet løsningen på dette og 32 andre situationer, du sikkert har ærgret dig over at bruge tid og kræfter på i køkkenet. Ellers kommer du stensikkert til det nu!

Spar tid i køkkenet

YouTube-kontoen 5-Minute Crafts har lavet denne geniale video med 35 køkkentips. Vi har her samlet et udpluk af tips og tricks, som du kan tage med dig i køkkenet:

1. Dit problem: At skille æggeblommer fra hviderne

Løsningen: En vandflaske

  • Slå æggene ud på en tallerken. Tag din rengjorte plastikflaske, og tryk den flad, så der bliver skabt undertryk. Hold trykket.
  • Placer flaskens hals over en æggeblomme, og giv slip på flasken, så æggeblommen smutter ind i flasken.
  • Tryk forsigtigt æggeblommen ud på den anden tallerken.

2. Dit problem: Du vil gerne skære flere tomater på én gang

Løsningen: En savtakket kniv og to plastiklåg

  • Læg tomaterne mellem de to låg, og hold dem forsigtigt på plads med din ikke-dominerende hånd (altså din venstre hånd, hvis du er højrehåndet). 
  • Før derefter forsigtigt kniven ind mellem de to låg, og skær på den måde tomaterne over. Simpelt!

3. Dit problem: Du ved ikke, om dine æg stadig er friske

Løsningen: En skål med vand

  • Tag en skål, fyld den halvt op med vand, og dump forsigtigt æggene ned i skålen. 
  • Synker de, er de gode – flyder de, er de dårlige. Det er nemlig sådan, at der med tiden siver luft ind i ægget gennem skallen, og har det ligget for længe, er det blevet for let på grund af luften – og derfor dårligt.

4. Dit problem: Håndmixeren sviner

Løsningen: En papirtallerken

  • Find din håndmixer og en papirtallerken, der svarer til størrelsen på den skål, du vil blande ingredienser i.
  • Klip et t-formet hul i paptallerkenen.
  • Stik piskerne på håndmixeren igennem hullet som vist i videoen.
  • Nu kan du piske løs – helt uden at det sviner! 

5. Dit problem: Du har for mange krydderurter

Løsningen: Olie og fryseren

  • Du har en masse lækre krydderurter, som du ikke når at få brugt, før de visner. Hvad gør du?
  • Du hakker dem, fordeler dem i en bakke til isterninger og hælder olivenolie over. 
  • Så kan du nemt fiske en urte-terning frem og tilføje i din ret, hvis den har brug for lidt krydderi. Smart, ikke?

Se selv de mange tips og tricks her, og spar (en masse) tid i køkkenet.

Du vil (garanteret) også kunne lide