Smukke, sexede kvinde!

Der er en fanklub for kvinder, der tør elske sig selv. Den er chefredaktør Ann Qvist medlem af.

11. september 2012 af Ann Qvist

“Du må selv vælge: Vil du have taget et nøgenfoto eller bare et gruppebillede med os alle sammen?”

Jeg var til polterabend for en veninde for nyligt. Og nærmest inden spørgsmålet var skyllet ned med den sidste rest champagne, var den kommende brud nøgen og klar til at få taget billeder. Hendes eneste kommentar var: ‘Endelig!’.

Med til historien hører, at kvinden her som ung arbejdede på en nudistcamping. (“Det bedste var, at jeg aldrig skulle tænke over, hvad jeg skulle have på”). Så vi var ret sikre på, at hun ville tage imod udfordringen. Ja, se det som en slags forkælelse.

Vi fik ret. Hvis nogen følte sig nøgen i det øjeblik hos fotografen, var det os 11 kvinder, der fuldt påklædte med beundring iagttog hende foran kameraet. Her blev vores blufærdighed blotlagt, klædt af, og jeg tror, at vi alle i det øjeblik overvejede, om vi kunne have gjort det samme.

Og nej, kvinden, jeg taler om, har ingen klassiske modelmål. Hun er 161 høj, og hendes krop har født to børn. Men hun har de smukkeste kurver og kan børnefødslerne til trods mønstre en timeglas-talje, der ville sende Marilyn Monroe i body-bootcamp. Det er dog slet ikke vigtigt, for dette handler om at hvile i sig selv. Med det, man har. Det er kvindeligt og noget af det mest sexede, der findes. Du kan spørge en mand, for han ville svare det samme, men den dag var vi også 11 kvinder, der ubevidst købte medlemskab i fanklubben. For evnen til at elske sin egen krop.

I Liv nr. 20 har vi mødt tre kvinder, som har lært at elske deres krop igen - på trods. Jeg skal ikke påstå, at jeg kan forestille mig, hvordan det er at få fjernet sine bryster eller at måtte gå med paryk på grund af hårtab. Ej heller, hvordan det rigtigt føles at være i overgangsalderen, for den kommer sent i min familie - modsat Hanne i artiklen, der blot var 39. Men enhver, der tager kampen op mod vrangforestillinger og ikke mindst ens egen fordømmelse og opfattelse af, hvad der gør en kvinde, fortjener at få respekt. Ved at stå frem i Liv er de tre kvinder lige så nøgne og sårbare som min veninde. Og mindst lige så kvindelige.

Det er os selv, vi skal overbevise om, at uanset hvad kroppen byder os, er vi stadig smukke og sexede. Kvindelighed sidder mellem ørerne, siger psykolog Camilla Holst i artiklen. Kvinde er noget, man er. Og der er masser af pladser i fanklubben.

God læselyst.

Seneste

Måske er du interesseret i...