Lea er Magasinet Livs chefredaktør
Lea Østergaard Andersen.© Thomas Dahl | Morten Andersen

Leder: We're back!

Redaktionen er tilbage fra sommerferie, og et nyt Magasinet Liv er på gaden. I den anledning reflekterer chefredaktøren over hverdagen og stiller både sig selv og dig spørgsmålet: Hvad er du blevet?

6. august 2020 af Lea Østergaard Andersen

Så er vi tilbage. Mange af os er i hvert fald, og det er nu slet ikke så ringe endda. Ikke at der heller var meget i vejen med at sove teenage-længe, vågne op til duften af kaffe og tryksværte på terrassen, trille ud i sommerversionen af en lænestol, misse mod solen, rulle mig ind i en shawarma af et småblomstret vattæppe, smide mine fusser op på en skammel og åbne min kalender for: ‘Nå, og hvad har vi så lyst til i dag?’. 

Alt imens fuglene sang, hunden snorkede, og blomsterne eksploderede omkring mig... hvornår er det nu, vi har ferie igen...?

Nej, pjat. Ferien var fed. Ferie er altid fedt. Det ville være ret så ringe, hvis det ikke var. Men det betyder jo ikke, at så er resten af året eller dagene r.. og nøgler. Som i slet ikke. Men det, jeg lige nu sidder og spekulerer på, er, om resten er noget andet. Eller om det skal være noget andet?

For en ting, som slår mig efter at have læst bladet igennem fra forside til klumme, er, at du jo godt kan vende tilbage til hverdagen uden at gentage den. Blot fordi den er hverdag, behøver den ikke være født på et samlebånd med en komplet, for tid og evighed varedeklaration superlimet på.

Det er du jo heller ikke. Du er noget, men du er også blevet noget. Og fordi vi har den misundelsesværdigt kloge alder, som vi har, så ved vi efterhånden det – at vi ikke er skrevet i sten. Vi er højst skrevet i lige dele sprittusch og stiftblyant.

På grund af alt det, vi har oplevet, gennemlevet og nogle gange overlevet, ved vi, at vi ikke er de samme, som vi var for 20 år siden.

Så hvad er du blevet? Det spørgsmål stiller vi dig på forsiden. Og det spørgsmål vil jeg åbne min hverdag med at stille mig selv. Og mens jeg gør det, tager jeg lige en tur mere rundt i bladet.

For jeg bliver så imponeret af modige Karina (side 60 i det nyeste Magasinet Liv), som ikke alene gør op med fortiden, hun kontaktede den også, da hun fik brug for at tage livtag med den mest ubehagelige uretfærdighed, som overgik hende som lille pige.

Jeg bliver rørt af Tina Müllers ærlighed og stærke sårbarhed (side 14). Og jeg bliver inspireret af Mia, Mette og Lotte (side 26), som kan sætte så flotte ord på, både hvad de er, og hvad de fortsat er ved at blive. Så:

Hvad er du blevet?

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Vil du læse i det nyeste Magasinet Liv?

Så skynd dig ned hos din nærmeste forhandler, eller tilmeld dig som abonnent på Magasinet Liv og få et nyt magasin tilsendt lige til døren hver måned!

Netop nu får du en smart smoothie-blender, et lækkert sengetæppe, et par trådløse hovedtelefoner eller noget helt fjerde, når du tilmelder dig som abonnent på Magasinet Liv. Læs mere om tilbuddene her. 

Magasinet Liv nr. 09
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide