Leder: Har du selvdisciplin?

Chefredaktør Ann Qvist vurderer sin egen selvdisciplin (eller mangel på samme!)...

8. september 2011 af Redaktionen

Tralalulalej ... I morges stod jeg tidligt op for at komme ud at løbe, mens resten af familien sov. Det gik let som ingenting, for det er kun to dage siden sidst, og min mave føltes dejligt flad og velfungerende efter et let måltid med kylling og salat aftenen før...

ERROR! Biiiiip! Systemfejl.

Det passer ikke. Men jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har sagt til mig selv, at nu skal det altså være nu, og hvor svært kan det egentlig være?

Ret svært. Jeg lider nemlig af det, som jeg kalder ‘de glemte folkesygdomme’: mangel på selvdisciplin og slikmund (sidstnævnte kendes også under det andet navn ‘madglæde’). Og de to ting går altså nogenlunde lige så godt i spænd med morgen-motion og flad mave som styrtregn på en dansk sommeraften. Sygdommene (og måske kombinationen af dem) får mig ofte til at trykke på snooze fire-fem gange om morgenen i stedet for at hoppe i løbetøjet og til at supplere kylling med både pasta og dyppelse og et stykke chokolade til kaffen senere.

Jeg ville nok have gavn af sådan et bodyboost, som journalist Bente Schmidt har fået i dette nummer af Liv. En rigtig rusketur, hvad både kost og motion angår, så de gode vaner kunne tage kampen op mod slikmunden og den manglende selvdisciplin. Vær forberedt på, at du får lyst til at komme i gang, når du læser hendes dagbog - det gjorde jeg i hvert fald.

Men - helt ærligt - behøver det ene at udelukke det andet? Lige så meget jeg gerne vil leve sundere og motionere mere, lige så meget kipper jeg med flaget og råber hurra for skuespiller Ann Eleonora Jørgensens dejligt ufrelste tilgang til, hvad hun fylder sig selv med. Ja, der ryger en saftig burger med fritter og mayo ned engang imellem. Og ja, der skal også være plads til en flødeskumskage. Fred være med det, når det nu ikke er vægten, hun kæmper med. Læs det ærlige og inspirerende interview med hende på side 40.

For mit vedkommende har der været (og er der) både kage, vin og løb på programmet i weekenden. Vi må jo hver især finde de formler, der fungerer bedst for os.

God læselyst,

 

Ann Qvist

chefredaktør

 

PS: Mød Liv og andre læsere på Facebook: facebook.com/magasinetliv

Seneste

Måske er du interesseret i...