Lea er Magasinet Livs chefredaktør
Lea Østergaard Andersen er Magasinet Livs chefredaktør.© Thomas Dahl | Morten Andersen

Leder: Selvfølgelig!

Et nyt Magasinet Liv er på gaden. Et magasin, som er blevet til på lidt andre præmisser, end vi er vant til. I den anledning har chefredaktøren skrevet et par ord om hjemmearbejde, karantæneland og vigtige kollegaer

6. maj 2020 af Lea Østergaard Andersen

Selvfølgelig!

På præcis den dag, vi gik i gang med at samle og sætte det her blad sammen, lukkede Danmark ned. Om morgenen sendte vi vores påskenummer med Mille Lehfeldt og diverse opfordringer til påskehygge og glæde over endelig forår til tryk. Om aftenen gik Mette Frederiksen på skærmen for at fortælle os, at nu skulle vi gå hjem. Eller blive der.

Vi sms’ede sammen med det samme, vi fem kvinder på redaktionen. “Okay, vi rykker hjem, yes, vi får det til at fungere, tjek, vi får flyttet udstyr fredag”. 

Og så sad vi der. Sammen og virkelig hver for sig. På hvert vores hjemmekontor. Fra en plads i kælderen over bryggerset til soveværelset under loftspærene, mulighederne var og er mange og blev ret hurtigt ret personlige. Nød lærer åbenbart halvnøgen hjemmearbejdskvinde at spinde en ende over sit nye hjemmekontor.

Hvad der videre kan ske på sådan et hjemmekontor og i sådan et karantæneland, som ens matrikel bliver, flyder inspirerende, motiverende og gribende varmt ud af Louise Thorsted i magasinet. Tanker, som sætter tanker i gang. Refleksioner, som er Louises, men som også kan blive dine. Som måske allerede er det? 

Er der en tanke, jeg har fået igen og igen i den her første måned, fra 11. marts til 8. april, hvor vi sendte det nyeste blad til tryk – og hvor kan sådan en hjemmearbejds-hjerne nå at vandre af sted med mange... så er det, hvor meget dem, jeg arbejder med, betyder for det, jeg laver. For min lyst til at lave det, jeg laver. Ingen over, alle under: Tak til den sejeste redaktion i verden for at være med på, at så er det så det her, vi gør. I er imponerende.

Det er Johanne, Susie, Mona og Lisbet (på side 28 i magasinet) også. Når de også gør det, som Mette Frederiksen siger. De begår fejl. Ligesom Lone Scherfig (på side 16 i magasinet). 

Selvfølgelig gør de det, og lige så selvfølgeligt efterhånden lærer de af dem og deler dem, for ellers bliver vi jo aldrig klogere. Og lettere som mennesker. Så bliver vi ved med at tro, at vi skal kunne og klare det hele selv og kende alle svarene, før vi har fundet ud af spørgsmålene, og det er jo bare dumt. Vi kan kun klare os sammen. Om det så nogle gange er hver for sig.

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Vil du læse i det nyeste Magasinet Liv?

Så skynd dig ned hos din nærmeste forhandler, eller tilmeld dig som abonnent på Magasinet Liv og få et magasin tilsendt lige til døren hver måned!

Netop nu får du et par trådløse hovedtelefoner, et smart aktivitets-ur eller noget helt tredje med i købet, når du tilmelder dig som abonnent på Magasinet Liv. Læs mere om tilbuddet her.

Magasinet Liv nr. 06
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide