Lea Østergaard Andersen
Lea Østergaard Andersen er Magasinet Livs chefredaktør.© Thomas Dahl | Morten Andersen

Leder: Hvad andre gør, er ikke altid det rigtige – for mig

Et nyt Magasinet Liv er på gaden, og i den anledning reflekterer chefredaktøren over den forgangne sommer. Som både efterlod hende lidt uforløst, lidt uforkælet og ved nærmere eftertanke møgforkælet

8. august 2019 af Lea Østergaard Andersen

Hvad vi vil 

Så er sommerferien slut for mit vedkommende og år. Og fik jeg set det, jeg ville, fik jeg hørt min melodi?

Nja, tja, på en måde ... nej! Siger den småsure, nu et år ældre gamle dame, for selvfølgelig skulle hun også fylde år, mens alle andre var på ferie. På Instagram! For er der da ingen, der holder almindelige ferier mere! Altså i cigaræske-sommerhuse og på strande så overfyldte, at de ligner de der billeder af flamingoers ynglesteder. Spisende mad, som ikke har været i magasinet Gastro, og oplevende ting og sager, som senest var på en hotliste i 1998.

Ja. Du har gættet rigtigt. Jeg har ikke været på ferie i udlandet i år. Eller på et badehotel. Og det har efterladt mig lidt uforløst. Lidt uforkælet. Og ved nærmere eftertanke, møgforkælet.

For det var jo ikke sådan, at jeg gik gennem sommeren konstant skulende mod en horisont, en solopgang, en solnedgang, en hvilken som helst udsigt, som ikke var min. Tværtimod. Jeg havde fri, og jeg storåd og kædedansede mig gennem den med min mand og vores børn ned ad deres mors og fars memory lane i smilets og vores by, Aaarhus. 

Jeg var med mine forældre og min familie og min brors familie i sommerhus, hvor vi havde al den tid, vi til daglig går og drømmer om at have sammen. Det var hands down og uden yderligere krøller på sætningen en af de bedste uger i år.

Så hvad fa’en går jeg så og mukker over? Ved nærmere eftertanke, ingenting. Og det er helt ærligt for dumt og for ucharmerende og for jeg vil have det hele-curlet. Og det vil jeg bruge den her sommer til at huske.

At hvad andre gør, er ikke altid det rigtige – for mig. At det er mig, der prioriterer mine ressourcer, og at jeg kun kan bruge dem en gang. At misundelse stadig er en grim og spild af tid-ting. At taknemmelighed stadig skal have en post it. Og at jeg kan, hvad jeg vil – og vil jeg noget andet end det, jeg gør, så er det altså mig, som skal tage bestikket i den anden hånd.

Ligesom Mille og Lea på side 26 i det nyeste magasin. Som Suzanne på side 32 altid synes at have gjort det. Som Trine på side 62 just har gjort det. Og som pragtfulde Janni Pedersen på side 12 er i fuld gang med at gøre det. Igen!

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Vil du have fingrene i det nyeste Magasinet Liv? 

Så skynd dig ned til din nærmeste forhandler, eller tilmeld dig som abonnent på Magasinet Liv. Netop nu kan du få en Nordic Steamer, en Royal Copenhagen skål, et stavblender-sæt, et Jewellery of Copenhagen ur eller noget helt femte med i købet, når du investerer i et abonnement på Magasinet Liv. 

Magasinet Liv nr. 9
Magasinet Liv nr. 9.© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide