Drømmer jeg?

Livs chefredaktør, Ann Qvist, lader tankerne vandre

12. maj 2011 af Ann Qvist

15. januar:
“Har sovet under åben stjernehimmel, set solen stå op og gå ned over Urulu.”

 

19. februar:
“Er lige gået gennem en park, hvor et utal af farverige personer brød ud i spontan dans. Santiago er cool!”

 

7. marts:
“Er stadig høj efter karnevalsoptoget i nat.”

 

2. april:
“Har set massevis af flamingoer, lamaer og superflot natur i det sydlige Bolivia.”

Kan du mærke det? Hvordan tankerne straks drager på himmelflugt, og du ifører dig rygsæk og vandrestøvler, bikini og klipklappere, kamera og solhat?

Det er desværre ikke min rejsedagbog. Ovenstående har jeg hugget fra en god (tidligere) kollegas Facebook-profil. Hun sagde sit job op for at leve sin drøm ud og drage på en eventyrlig jordomrejse hen over vinteren sammen med sin kæreste: Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Australien, Chile, Argentina, Brasilien, Peru, Bolivia, Mexico, og jeg har sikkert glemt nogle.

Jeg er vildt misundelig! Og nej, hun er hverken gift eller har børn, og det gør det jo unægteligt noget nemmere at påføre drømmene vinger. Men suk, bare det var mig. Det er min drøm: at opleve verden med min mand og vores to drenge. At se ud over min egen lille næsetip og erfare, hvordan verden ser ud på den anden side af kloden. At mærke friheden i mere end de tre ugers sammenhængende sommerferie, som absolut skal ligge mellem uge dit og uge dat af hensyn til kollegaer og firmaåbningstider. Næ nej, bare være min egen chef i Firma Verden!

Jeg glemmer alle forhindringer og stopklodser et øjeblik - økonomi (oh, skræk!), arbejde (“Øh, må jeg gerne få fri i fire-fem måneder?”), bolig (lejes ud?) - og lægger brikker til mit rejsepuslespil, så det til sidst går op. Det skal det, for drømme skal jo leves ud, skal de ikke?

Det er også mantraet for tre af de kvinder, vi har mødt i dette nummer af Liv. Glæd dig til at læse om deres vidt forskellige eventyr på side 68 - og vær forberedt på at blive inspireret! Hvad er din drøm?

God læselyst!

Ann Qvist

Chefredaktør

PS: Jeg drømmer også om, at vi bliver rigtig mange på Livs nye Facebook-side. Så vær sød at klikke dig ind og ‘synes godt om’: facebook.com/magasinetliv.

Seneste

Måske er du interesseret i...