Chefredaktøren opfordrer: Kvinde, biiiip din krop!

Ann Qvist skåler på kvindekroppen - med alle dens udfordringer.

12. januar 2012 af Ann Qvist / Foto: Morten Andersen

“Min ryg har jo efterhånden form som en klatrevæg,” sagde min veninde, mens hun med et kæmpe grin tog begge hænder frem i klatregreb og hev sig imaginært op med skiftevis højre og venstre hånd.
Nej, hun ønskede sig i virkeligheden sådan en glat og lodret klippevæg, men det var ikke det, jobtravlheden, børnene og de mange rødvinsaftener havde tildelt hende. Så vi skålede (apropos rødvinaftenerne) på rygge som klatrevægge, på vinkeflæsk og tyngdekraft og sendte fordums fasthed en kærlig tanke.
Indrømmet, der er jo sket en forskel med tiden. Som om nogen tog modellervoksen og klaskede den lidt mod bordet, så den røg ud af sin fine form. Det er ikke sådan lige at rette op på, og for mange kræver det hårdt, hårdt arbejde - også at vedligeholde. Det ved jeg, for jeg har set mange gøre det, og indtil videre er det kun lykkes mig at fastholde både form og vægt efter yoyo-princippet, hvilket jeg til tider overbeviser mig selv om også er en bedrift i sig selv.
Men skal vi overhovedet rette på noget, eller bør vi ikke i stedet hylde os selv?
Jeg hælder som de fleste til det sidste, men ved også, at jeg dermed lyver for mig selv. For jeg vil jo gerne gøre noget for at glatte den uklædelige bule på maven ud og stramme overarmene op.
Allerforrest i argumentationsrækken står selvfølgelig sundheden, og det kort er altid svært at stikke. Vi ved godt, at overvægt er usundt, men faktisk er det bugfedt (lækkert ord, ikke?), de fleste af os vandrer rundt med, som en tikkende bombe i maven. Det erfarede jeg, da jeg læste denne måneds del af sundhedsserien: Få bugt med topmaven (side 82), og det var så inspirerende læsning, at mit fitnesskort faktisk er blevet svunget en del gange siden.
Samtidig er jeg både inspireret og benovet over de tre kvinder, der i dette nummer sætter spot på kvindekroppen, deres egne vel at mærke, med ærlige billeder og ærlig snak. Det gør mig endnu mere stolt af at være 40+, når jeg møder kvinder, som i den grad hylder deres (krops) alder.
Klatrevæg, topmave eller ej - det er din krop! Elsk den, brug den, nyd den, træn den og skål på den!
God læselyst!

Ann Qvist
Chefredaktør

Seneste

Måske er du interesseret i...