Miriam Nyrup Madsen
© Thomas Dahl

Miriam blev Liv Model 2018: "Det er en befrielse at være blevet 40. Jeg har en ro, som jeg ikke havde før"

Da Miriam blev 40, blev hun lettet. Fordi andres mening begyndte at betyde mindre, og hendes stolthed over at være hjemmegående fik lov at fylde mere

8. november 2018 af Karen Greve & Louise Thorsted

Miriam Nyrup Madsen (42) er gift og mor til Adam på 7 og Olivia på 3 år. Hun er hjemmegående og har været lærer i 10 år.

At være Liv model!

“Liv Model-dagen var en fantastisk oplevelse. En dag med masser af smil, ærlige snakke og gode grin.”  

At være her i mit liv er:

“Livet lige nu er skræmmende og fantastisk på samme tid. Skræmmende, fordi jeg snart nærmer mig halvvejs, men ikke føler mig helt klar til at tage hul på næste del. Fantastisk, fordi det er en stor befrielse at være blevet 40. Jeg har en ro, som jeg ikke havde før. Jeg er mere tilfreds. At få børn har flyttet mit fokus. Jeg er blevet mere sårbar, men også mere sikker, rummelig og harmonisk. 

For bare syv år siden lyttede jeg alt for meget til andres meninger. Især i forhold til hvor længe jeg kunne gå hjemme med vores søn. Havde jeg turdet gøre, hvad jeg havde lyst til, så havde jeg taget en lang orlov og sagt: ‘Det er det rigtige for os’.

I dag er jeg mere fri og sådan: ‘Pyt, det går nok’. Jeg gik hjemme med vores datter, til hun blev tre år. Det er først i mit voksenliv, at jeg rigtigt er begyndt at tro på, at jeg har noget at byde på og tør være mig, og det er det lækreste ved dette sted i livet. Jeg kunne godt tænke mig at pause tiden lige nu!”

Smukke Miriam
Smukke Miriam © Thomas Dahl

Det vigtigste, der er sket de seneste år:

“Jeg har valgt at blive hjemmegående for en tid. Efter tre år på barsel og orlov med Olivia sagde jeg endeligt op for fem måneder siden. To travle jobs og små børn hang bare ikke sammen. 

Jeg elsker, at vi har tid til at lege, gå en tur i skoven og bare ligge i græsset og se skyerne drive forbi. Jeg var modig og fulgte mit hjerte, selv om det er vildt at sige et fast job op. Det er mærkeligt at være i 40’erne og ikke længere selv tjene penge. Men det føltes godt at sige op, for det føles godt at være modig.”

Der blev jeg bange: 

“Min søsters mand Joe fik konstateret kræft som 34-årig. Få måneder forinden havde de fundet ud af, at min søster ventede deres første barn. Jeg ventede Olivia på samme tid og kastede op hele tiden, men jeg rejste alligevel over til dem i San Francisco, for jeg havde en følelse af, at jeg ellers ikke ville se ham igen. Det var surrealistisk. Jeg var gravid, min søster var højgravid. Joe var måske døende. 

Joe blev erklæret terminal sidst på sommeren og døde 26. november 2014. Deres pige var blot fire måneder gammel. Der blev jeg rigtigt bange. Hele min verden blev rystet, og det var svært at rumme lykken og sorgen på samme tid. Min søster blev revet midt over i sorg, og jeg kunne intet gøre. 

Til november flytter min søster tilbage til Danmark. Hun har mødt en mand her, som jeg håber, hun stifter familie med. Jeg ønsker så inderligt for hende, at hun må blive lykkelig.” 

Det vil jeg ikke undvære:

“Min familie og alle mine andre nære og dybe relationer er de absolut vigtigste for mig. Mennesker, jeg holder så inderligt meget af. Kærlighed – det er jo det, det er! 

Jeg elsker at være sammen med gode venner og veninder. Mennesker, jeg føler, jeg kan tale med om alt. Det lader mig op på en dejlig måde. Og så skal vi rejse, når vi får råd til det igen.” 

Min næste udfordring til mig selv: 

“Jeg skal finde ud af, hvad jeg skal bruge resten af mit liv på. Indtil videre har vi bare kigget hinanden i øjnene og spurgt os selv, om vores økonomi kan klare det

Min mand er meget optimistisk og siger, at det nok skal gå. Jeg er totalt livrem og seler, men har valgt at hænge min hat på hans optimisme. Jeg føler mig så utrolig heldig og priviligeret.”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 11.

De skønne Liv Modeller 2018
De skønne Liv Modeller 2018 © Thomas Dahl

Måske er du interesseret i ...

Seneste