Liv model 2017: Katrine Elise Friis
© Thomas Dahl

Katrine: “Mig og min krop er kommet på bølgelængde”

Katrine Friis var (næsten) bogstaveligt talt en blæksprutte i sine 30’ere, men så sagde kroppen stop. Og hendes hobby begyndte at blive til en virksomhed.

14. november 2017 af Karen Greve og Louise Thorsted

Katrine Elisa Friis er 41 og er single og mor til Bertram på 15 og Pelle på 12 år. Hun har virksomheden Bolig i balance. Hun er tidligere administrativ koordinator og uddannet lærer. 

At være 40+ er: 

“Livet er begyndt at servere mig flere alternativer”

“Lige op til min 40-års fødselsdag fik jeg faktisk en slags livskrise. Det fik alle mine jævnaldrende veninder også, men på forskellige måder. En skulle pludselig løbe maraton, og en anden gik amok i skønhedsbehandlinger. Jeg begyndte at fable om at få tatoveret symbolet for ‘late bloomer’ på mit håndled. Og ubevidst gøre status over mit liv.”  

“Jeg kunne ikke lide resultatet, for der var flere ting både privat og arbejdsmæssigt, som jeg havde forestillet mig anderledes. Jeg havde haft det samme sjove, udfordrende job som administrativ koordinator og blæksprutte i 10 år, men var også nede med stress to gange. Det job, der gav så meget mening for mig i mine 30’ere, kunne jeg ikke holde til i mine 40’ere. Men da først jeg gav lidt slip på alle mine ambitioner, så begyndte der at ske fede ting. Som om livet er begyndt at servere mig flere alternativer.” 

Det fylder i mit liv lige nu: 

“Jeg forfølger min drøm”

“Jeg er ved at nytænke mit arbejdsliv. Jeg vil gerne have både en arbejdsplads og en legeplads. Begge dele skal være sjove, men det sidste behøver ikke være en levevej. I stedet for at spejle mig i andre og i, hvad der dur for dem, er jeg inde at mærke efter, hvad der er vigtigt for mig. Jeg gider ikke havne et sted, hvor jeg skal presse mit naturlige flow, fordi huslejen skal betales. Samtidig elsker jeg at have kollegaer, så jeg skal finde en sandwich-model, hvor jeg får det hele på én gang.” 

“Boligen er mit helle. På den anden side af hoveddøren kan der være ret kaotisk, og det vil jeg gerne skabe en modpol til, for hjemme vil jeg næres og lade op. Og det pusterum vil jeg også gerne hjælpe andre med at skabe. Det handler om at skabe støttende omgivelser, så du for eksempel ikke har ekskærestens sofa stående, hvis du ønsker en ny kæreste. Derfor arbejder jeg med det, jeg kalder Bolig i balance. At forfølge den drøm har givet mig en ny sårbarhed og styrke på samme tid.” 

Det blev en milepæl for mig:

“Jeg sagde farvel til mit faste job”

“Jeg var godt tilbage efter stressnedbrud nummer to, men selv om mit job kun blev federe, så kunne jeg også mærke, at jeg var færdig med det. Min krop ville ikke mere. Min chef tabte underkæben, da jeg sagde farvel til mit faste job. Men jeg havde brug for en pause, hvor jeg kunne tænke over, hvordan mit nye arbejdsliv skal skrues sammen.” 

“Jeg har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, og de skal være gode. Min hobbyvirksomhed er drevet af livsglæde, og jeg håber at finde et job, der kan gå hånd i hånd med det. Det skal være noget kreativt, for det er der, jeg er bedst.” 

Det ser jeg, når jeg ser i spejlet:

“Nu vil jeg hellere glæde mig”

“Jeg er blevet gladere for mit spejlbillede med årene. Jeg har brugt mange år på at være ked af, at jeg ikke kan blive brun. At jeg har former. At mit hår krøller så absurd meget. Men nu vil jeg hellere glæde mig over de gode ting.” 

“Mig og min krop kom på bølgelængde igen, da jeg stoppede på mit job. Det var, som om den forstod, at nu lytter jeg til den og lader den bestemme lige så meget som mit hoved. Jeg passer på mig selv med masser af yoga og pleje. Og så er jeg vokset op med en spirituel mor og har altid selv været det. Jeg tror på, at de energier, vi omgiver os med, betyder meget for, hvordan vi har det.” 

Den næste drøm, der skal udleves:

“Mit arbejdsliv skal falde i hak” 

“Mit arbejdsliv skal falde i hak, så jeg får de komponenter, der giver mig glæde, vitalitet
og mening, og igen kan se mig selv være på arbejdsmarkedet. Min drøm handler samtidig om at lære andre, hvor vigtig hjemmezonen er for os. Det udspringer af min egen historie. En del af min filosofi  er at skabe energistationer eller opstillinger, som skal minde os om det, vi vil have mere af i vores liv, og som virker som små koncentrater af energi, hvor du kan suge til dig som en lille humlebi. Man kan sige, at jeg arbejder med personlig udvikling i boligen.” 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 81. 

Du vil (garanteret) også kunne lide