Jenny blev Liv Model 2019
Jenny Falk (45). © Pernille Ringsing

Jenny blev Liv Model 2019: “Jeg giver plads til mig selv”

Jenny er ved at finde sig selv igen, efter at hun for to år siden pludselig mistede sin mand. Lige nu i et mere kropsligt job. Lige om lidt måske med en ny kærlighed?

4. februar 2020 af Louise Thorsted og Karen Greve

Navn: Jenny Falk

Uddannelse: Balletdanser fra Den Kongelige Ballet i Stockholm. Senere kontoruddannet

Job: Centerleder i et fitnesscenter

Privat: Mor til Carl Phillip på 16 og Simon på 14 år

Yndlingsfarve: “Mørkeblå.”

Yndlingsdyr: “Kat.”

Livret: “Italiensk pasta.”

Favoritmusik: “Hvis teksten har dybde, så er det mig!”

Jenny blev Liv Model 2019.
Jennys indsendte billede.© Jenny Falk

Hvad fylder i dit liv lige nu?

“Der sker rigtigt meget på jobsiden, fordi jeg lige er blevet tilbudt en ny stilling som leder af et fitnesscenter. Det er et spring for mig, men jeg glæder mig, for det har i mange år været et ønske for mig at arbejde med noget, hvor jeg kunne bruge min krop mere. 

Jeg er egentlig uddannet balletdanser, men sprang fra efter nogle år, da konkurrencen blev for hård. Siden har jeg arbejdet på kontor, fordi jeg havde brug for et fast job og faste arbejdstider som alenemor til mine to drenge, men nu er der tid til at gå mere efter mine drømme, og jeg kan mærke, at det betyder noget at have min krop med i det, jeg laver.”

Hvad ser du, når du ser dig selv i spejlet?

“Jeg lægger, ligesom mange andre, straks mærke til min hårfarve, som jeg stadig er ved at vænne mig til. Jeg er egentlig helt mørk- og korthåret, så det var en stor forandring, da jeg for to år siden stoppede med at farve det. Jeg fik frisørens hjælp i flere omgange til at gøre overgangen pæn, og jeg synes, det er flot nu. 

Ellers er jeg vist aldrig gået så meget op i mit udseende. Jeg var ikke sådan en, drengene vendte sig om efter på gaden. Der har jeg fået mere selvtillid med alderen.”

Hvor var dit yndlingssted som barn?

“Jeg er vokset op i Skåne, og det er jo fladt ligesom Danmark, men jeg kan huske, at der på et tidspunkt blev bygget en masse omkring de blokke, hvor jeg boede, og byggearbejderne fandt på at køre en masse overskydende jord hen i en bunke bag blokken, som blev til en hel lille høj, hvor vi kunne kælke om vinteren. Om sommeren byggede vi huler bag højen. Det var en grøn knold med stor betydning for alle.”

Jenny Falk blev Liv Model 2019.
“Det har i mange år været et ønske for mig at arbejde med noget, hvor jeg kunne bruge min krop mere.”© Pernille Ringsing

Hvad er den største kolbøtte, dit liv har slået?

“Efter at have været alene med mine sønner i lang tid efter en skilsmisse fra deres far, da den yngste kun var seks måneder, mødte jeg i 2013 Michael og forelskede mig. Men ulykkeligvis fik han kræft i tarmene, og efter et kort sygdomsforløb døde han for to år siden. Det tab vendte op og ned på mit liv og hele min måde at være på. 

Jeg brugte meget musik i den første dybe sorgperiode. Det at lytte til tekster, der talte ind i den følelse, jeg havde, var en hjælp. Jeg er ikke kommet over det, det kommer jeg aldrig, men jeg sørger ikke længere. Han er ikke længere det første, jeg tænker på om morgenen, og jeg ved, at han ønskede, at jeg skulle finde en ny kærlighed.”

Hvilken ting ejer du, som betyder meget for dig?

“Jeg har en ring med en stor hvid perle, som jeg har fået af Michael. Det var ikke noget, jeg ønskede mig, han har selv fundet den og syntes, den passede til mig. Og lige da jeg fik den, tænkte jeg egentlig, at perler var lidt gammeldags, men siden er den vokset på mig, og nu tager jeg den sjældent af.”

De fem vindere af Liv Model 2019
Værsågod! De fem vidunderlige vindere af Liv Model 2019. © Pernille Ringsing

Hvilken stor beslutning har du senest været i tvivl om?

“For mig har det været det her med at springe fra et fast job til noget mindre sikkert. Jeg sagde mit gode, sikre, pensionsgivende kontorjob op efter mange år. Jeg følte, at mine drenge var så store, at tiden var moden til, at jeg kunne give plads til mig selv og min drøm om arbejdsdage, som ikke alle sammen ligner hinanden, og hvor jeg kunne prøve andre sider af mig selv af. 

Jeg har i mange år fortrængt den kreative og den kropslige side af mig selv, så nu skal det være!”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. december 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide