Jeanette Dupont Liv model 2017
© Thomas Dahl

Jeanette Dupont: “Mit liv blev ændret på to sekunder”

Et biluheld for 15 år siden vendte op og ned på Jeanette Duponts liv. Men ikke på hendes livsvilje. Tværtimod vandt hun sin mand tilbage – efter at de faktisk var blevet skilt.

22. november 2017 af Karen Greve og Louise Thorsted

Jeanette Dupont (45) er gift med Ulrik og mor til Jonathan på 23 og Sarah på 21 år, som hun har med sin eksmand, og Victor på 10 år, som hun har med Ulrik. Hun er fleksjobber på Scandlines og tidligere klinikassistent. 

At være 40+ er:

“Det gør slet ikke ondt!”

“Jeg var nervøs for det store 4-tal, men både min mor og søster talte godt om at fylde 40. Og det gør slet ikke ondt, som jeg frygtede! Måske også fordi jeg har lært at håndtere uønskede overraskelser som en læringsproces frem for at irritere mig over ofte bagatel-agtige hændelser. Jeg har indset, at indre velvære og ro kræver en konstant opmærksomhed og vedholdenhed, som jeg forsøger at holde i live, selv om hverdagens daglige gøremål gør deres til at skubbe det i baggrunden.” 

Det fylder i mit liv lige nu:

“Træning blev et vendepunkt” 

“Ud over mine dejlige børn og mand går jeg meget op i min træning, som gør så godt for min krop. Og så er jeg dybt taknemmelig for mit fleksjob, som giver mig mulighed for at yde noget og være på arbejdsmarkedet og have det sociale samvær med kollegaer. Jeg kan kun arbejde 15 timer om ugen, fordi jeg har mén efter et biluheld i 2002, hvor jeg blev påkørt bagfra. Jeg fik en piskesmældsskade, skæv skulder og skulle have rettet mit bid op.”

”Reaktionen kom over lang tid. Dels som en lettelse over at være i live, især som alenemor til mine dengang to børn, men også dels som en vrede over den uopmærksomme 18-årige i bilen bag mig, som sad og sms’ede. Det var to sekunder, der ændrede mit mit liv fuldstændigt. Jeg har altid passet mine job uden sygedage, så det var en stor omvæltning, at sygdom lige pludselig skulle fylde så meget.” 

“To år efter uheldet begyndte jeg at få psoriasis-udslæt på særligt baller og ryg. Det har desværre udviklet sig til psoriasis-gigt, og derfor arbejder jeg ikke længere som klinikassistent. Hvor meget træning betyder for mig og min krop, fandt jeg ud af efter en diskusprolapsoperation i nakken i 2011. Jeg fik et treugers genoptræningsophold på Montebello i Spanien, og det blev et vendepunkt for mig.” 

Det blev en milepæl for mig: 

“Jeg ville have ham tilbage” 

“At leve med en kronisk sygdom i en lang årrække kræver store indre resurser og en dyb accept og selvindsigt, hvilket jeg desværre ikke altid har haft. Og i sommeren 2015 var jeg som oftest stresset, trist og tvær. Jeg husker ikke meget andet fra den sommer, end at jeg havde ondt af mig selv, og så den dag, hvor min mand kom og sagde, at han ville skilles!”

“Jeg mødte Ulrik for 11 år siden på en datingside. Han er politimand, og jeg har altid haft fornemmelsen af, at han er den eneste ene. Jeg blev gravid efter to måneder. Og nu ville han forlade mig! Han er mit livs lys, og jeg havde ikke set det komme, så det slog mig fuldstændigt ud. Vi blev skilt ved bare at trykke på et par taster på computeren. Det var for nemt.” 

“Jeg tog en beslutning om at ændre på mit liv, for jeg ville have ham tilbage. Jeg opsøgte en dygtig psykoterapeut, der gav mig værktøjerne til at finde den ro og selvindsigt, jeg inderst inde savnede lige så meget som min mand. Jeg vandt Ulrik tilbage, og det blev en milepæl. Også fordi jeg havde kæmpet så meget for det. Den store ændring på, hvordan vi lever sammen i dag, er, at vi taler sammen, lytter til hinanden og har fået respekt for, at vi er forskellige. Kærligheden er større, end den nogensinde har været, og vi giftede os for anden gang sidste år.” 

Det ser jeg, når jeg ser i spejlet:

“Jeg vil ikke gemme mig!”

“Jeg ser en kvinde, der er stolt af og taknemmelig for, hvor hun er i dag. Jeg har mine ar på sjælen, gigt i leddene og psoriasis på kroppen. Det kræver ekstra viljestyrke at hoppe i shorts, når den første sommersol rammer os, men jeg har ingen intentioner om at gemme mig!” 

Den næste drøm, der skal udleves:

“Min egen blomsterbutik. I Spanien” 

“Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at lære at binde blomster og folde min kreative side ud. Jeg bliver så glad af farverne og duftene, når jeg træder ind i en blomsterbutik. Og så elsker jeg Spanien, spanierne og solen, som er så god for min hud og mine led. Så en fuldendt drøm må være egen blomsterbutik – i Spanien!”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 81. 

Du vil (garanteret) også kunne lide