Eva Aaboe Jensen
© Thomas Dahl

Eva blev Liv Model 2018: "Det ville undre mig meget, hvis jeg får krise over at blive 50"

Eva er vild med at være i 40’erne og frygter ikke de 50. For livet er kun blevet lettere med årene. Nu har hun for eksempel tid til både Mud Race og ølmaraton!

8. november 2018 af Karen Greve & Louise Thorsted

Eva Aaboe Jensen (49) er gift og mor til Anders på 21 og Jacob på 17 år. Hun er afdelingsleder i en it-virksomhed.

At være Liv model!

“Jeg har længe haft lyst til at melde mig til Liv Model, og nu har jeg endelig en alder, hvor jeg hviler i mig selv og gjorde det!”

At være her i mit liv er:

“Her, hvor jeg er lige nu, er et godt sted at være. De tidlige 30’ere var sværere. Jeg var lige blevet gift og havde fået børn, og vi var flyttet ind i et stråtækt hus, som var meget idyllisk, men som også krævede, at jeg kunne reparere vinduer og kalke mure og holde en kæmpe have. Livet krævede mere af mig dengang. 

Der er kommet en større ro nu. Jeg skal ikke længere løbe fra arbejde for at hente børn. Min mand og jeg kan tage en spontan weekendtur til Rom, og indimellem kan jeg også bare sidde og kigge ud i luften, mens jeg tømmer hovedet. Det føles godt.” 

Det vigtigste, der er sket de seneste år:

“Jeg er blevet voksen! Sådan har jeg det. Jeg tør stå ved, hvad jeg mener, og jeg har ikke så travlt med at sørge for alle andres velbefindende. Med store børn og mere tid har jeg fået plads til mig selv, men jeg har også sørget for at tage den plads.

Jeg havde ikke krise over at fylde 40, og det ville undre mig meget, hvis jeg får det over at blive 50. Tværtimod føler jeg kun, at jeg bliver klogere med alderen.” 

Der blev jeg bange:

“Jeg er ikke den bange type. Men lige før jeg fyldte 40, var jeg ude for en skiulykke. Jeg sad fast i en skilift og blev trukket ind i en træstolpe og brækkede min hånd. Det var så kompliceret et brud, at jeg lå på hospitalet i tre uger og var sygemeldt i et halvt år. Det var voldsomt og gjorde mig ked af det længe. 

Jeg prøvede at være positiv og tænke, at jeg ville få tid til at læse gode bøger og hygge mig, men morfin, operationer og genoptræning tog pusten fra mig.” 

Smukke Eva
Smukke Eva © Thomas Dahl

Det vil jeg ikke undvære:

“Jeg kan ikke leve uden min mand og mine børn, en dag i solen i min have, en løbetur i skoven, vin, gin og tonic og chokolade. Ikke noget med ingefærshots her!

Jeg er sund på den måde, at jeg sagtens kan spise en plade chokolade, og samtidig fylder motion en del i mit liv. Jeg styrketræner og løber ture i skoven. Også når det regner. Jeg skal snart til Ladies Mud Race, et ottekilometers løb med omkring 40 forhindringer, hvor vi kravler i mudder og gennem vandløb.

Senere på året skal jeg løbe ølmaraton på Ærø, hvor konceptet er, at vi løber 3,5 kilometer ad gangen, og så stopper vi op og drikker en øl. Og det er ikke noget med bare lige at smage. Vi skal drikke en hel øl. Hver gang. Og vi fortsætter, indtil vi ikke kan mere.”

Min næste udfordring til mig selv:

“Jeg har udfordringer på forskellige niveauer. Jeg skal for eksempel have kontaktlinser, men selv om mit syn er dårligt, og mine læsebriller farer af og på, så har jeg ikke fået taget mig sammen til at få dem bestilt endnu. 

På et lidt andet niveau skal jeg til Iran på bjergvandring til påske. En personlig ven skal være vores guide, og det er jeg glad for, når vi nu skal til et land, hvor ingen af os taler sproget, og jeg skal være tildækket. Måske skulle jeg lære farsi til husbehov?”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 11.

De skønne Liv Modeller 2018
De skønne Liv Modeller 2018 © Thomas Dahl

Måske er du interesseret i ...

Seneste