Dorte blev en af de fem vindere af Liv Model 2019
Dorte Staub Svensson (55). © Pernille Ringsing

Dorte blev Liv Model 2019: “Jeg glæder mig til mit nye kapitel”

Dortes børn er flyttet hjemmefra, og hun har sat huset til salg. Klar til at tage hul på del to af livet, som skal være den, hvor hun giver mere slip

30. januar 2020 af Louise Thorsted og Karen Greve

Navn: Dorte Staub Svensson

Job: Kontorassistent – med 12 blækspruttearme

Privat: Er mor til Jeppe på 25 og Filip og Mikkel på 19 år

Yndlingsfarve: “Grøn – som håbet og græsplæner.”

Yndlingsdyr: “Jeg har været bidt af en gal hest, siden jeg var 13 år. Og så er fisken Nemo fantastisk!”

Livret: “Alt, jeg ikke selv har lavet.”

Favoritmusik: “Sam Smith. Hans tekster gør noget ved mig på både godt og ondt. Opera sunget af Andrea Bocelli og glad salsamusik.”

Dorte blev Liv Model 2019
Dortes indsendte billede.© Dorte Staub Svensson

Hvad fylder i dit liv lige nu?

“Det gør mine børn. Den store er godt i vej, og mine tvillinger er lige flyttet. Jeg bor i et stort hus med fire tønder land, og det er lidt overvældende at sidde her alene nu, i en lille forstad til Kolding, hvor der ikke er gadelygter og 300 meter til naboer. Så jeg har sat et ‘Til salg’-skilt op ude ved vejen. Jeg vil gerne tilbage til Kolding, hvor jeg er født og opvokset.”

Hvad ser du, når du ser dig selv i spejlet?

“Så ser jeg en pige med ben i næsen og benene godt placeret i den jyske muld. Jeg går lidt med livrem og seler, og jeg har bestemt mig for, at begge dele skal løsnes. Det er et godt tidspunkt nu. 

Jeg blev skilt for snart 12 år siden, og siden da har alle mine beslutninger været styret af fornuft. Det vil jeg gerne løsne op for. Og måske nogle gange gøre noget, der er ufornuftigt. Det er spændende, for når jeg har solgt, skal jeg så købe eller leje, og hvor kommer jeg hen?

Jeg har selvfølgelig allerede både en plan A, B og C, så jeg kommer ikke til at stå uden tag over hovedet, men jeg gad godt bo et sted, hvor jeg bare ringer efter en vicevært, når noget drypper eller skal skiftes efter at have gjort det selv de seneste 12 år.”

Hvor var dit yndlingssted som barn?

“Vi boede til leje i nogle huse, kommunen ejede. Når jeg tænker tilbage på den tid, kan jeg dufte sommeren og tydeligt huske de der sommeraftener efter spisetid, men før sengetid, hvor der var masser af børn ude, og vi spillede rundbold og langbold, legede gemme og rullede på rulleskøjter. Lige indtil der blev råbt: ‘Dorte, du skal op nu!’.”

Dorte blev Liv Model 2019
“Jeg går lidt med livrem og seler, og jeg har bestemt mig for, at begge dele skal løsnes.”© Pernille Ringsing

Hvad er den største kolbøtte, dit liv har slået?

“Da jeg sagde, at jeg ville skilles, en beslutning, jeg aldrig har fortrudt. Når først jeg, iført seler og livrem, bestemmer mig for noget, så bliver det som regel rigtigt. Jeg købte min mand ud, for det var vigtigt for mig, at drengene kunne blive i deres trygge og vante rammer. Nu glæder jeg mig til at kunne være mere spontan.”

Hvilken ting ejer du, som betyder meget for dig?

“Min ring, som jeg fik af min far, to dage før han døde. Den har været min farfar og oldefars. Jeg mistede min far midt i min skilsmisse, en lidt presset tid, hvor jeg hylede, når ungerne var kommet i seng. 

Jeg har også fået sådan en bjælde, man sætter på hestens ryg, når man kører i kane. Min far havde heste og en kane, da jeg var barn, og der var jo altid sne dengang, ikke? 

Fra min mor, som heldigvis er endnu, har jeg en lille slikskål, som har stået hjemme ved min oldemor med slik, som min mor måtte tage et stykke af, når de var på besøg.

Og så har jeg fået mine forældres vielsesringe, som jeg skal have lavet om til en ring til mig selv.”

De fem vindere af Liv Model 2019
Værsågod! De fem vidunderlige vindere af Liv Model 2019. © Pernille Ringsing

Hvilken stor beslutning har du senest været i tvivl om?

“Det er, om jeg skulle sælge huset. Jeg begyndte allerede at tænke over det for tre år siden, men besluttede mig først rigtigt sidste forår, for jeg ville ikke rykke mine drenge ud, før de var klar. Det var en stor beslutning.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. december 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide