Birgitte Cummins
© Thomas Dahl

Birgitte blev Liv Model 2018: "Jeg kommer aldrig til at bede en mand hente julepynten på loftet"

Birgitte er stærk. Hun har fundet ud af, at hun er god til at være alene, men at hun ikke altid vil være det. Hun elsker crossfit. Og ser Prince Charles som en rollemodel

8. november 2018 af Karen Greve & Louise Thorsted

Birgitte Cummins (53) er single og mor til Oliver på 21 og Alexander på 15 år. Hun er assistancekoordinator hos Falck. 

At være Liv model!

“At vinde Liv Model er en prinsessedrøm som 53-årig. Hvorfor ikke? Jeg tør godt blive set på og står ved, at jeg er smuk.”

At være her i mit liv er:

“Livet lige nu er spændende og lidt skræmmende. Jeg blev skilt for et år siden efter 24 års ægteskab. Jeg har ikke noget dårligt at sige om min mand, men vi var nået til hver sin gren på livets træ. Vi kunne være blevet i den magelighed og tryghed, vi havde sammen, men vi ville noget mere hver for sig. Jeg havde behov for at nå ind til mig selv på en anden måde. 

Jeg syntes, det var svært at skille mig selv klart ud, når jeg hele tiden var en del af en familie. Dermed ikke sagt, at det seneste år har været let. Min mand er allerede på kæreste nummer to, og i starten stødte det mit ego lidt. Var jeg så nem at erstatte? Men jeg ved godt, at det ikke har noget med mig at gøre.

Det fører aldrig til noget at bebrejde andre sit dårlige humør, og jeg har bestemt, at jeg vil have alt det gode nu. Før var alt en fælles beslutning, nu kan jeg pludselig selv sætte dagsordenen.” 

Det vigtigste, der er sket de seneste år:

“Min skilsmisse var skelsættende. Men jeg har også fået nyt job efter en lang stress-sygemelding. Det sjove er, at jeg aldrig har haft så travlt som nu, men jeg elsker mit job og har en fest. 

Stress handler blandt andet om, hvordan du håndterer dine opgaver. Jeg har altid gerne villet have fingrene i alt og indflydelse alle vegne, men jeg er blevet god til at sige ‘it’s a fucking job’. Jeg har det sjovt med mine kollegaer, men jeg er bedre til at afgrænse mig selv og gå hjem til tiden.” 

Smukke Birgitte
Smukke Birgitte © Thomas Dahl

Der blev jeg bange: 

“Jeg følte mig alene, da jeg stod i min nye lejlighed for første gang for et år siden, mens min mand og vores sønner blev boende i huset. Jeg følte mig ikke ensom, men alene og lidt bange. 

Jeg er enebarn, mine forældre er syge, og jeg har ikke nogen stor familie. Jeg havde troet, at jeg var god til at være alene. Det er jeg også, men jeg har indset, at det vil jeg ikke være resten af mit liv. Samtidig er det en befriende tanke, at jeg ikke ved præcis hvad, der venter forude.” 

Det vil jeg ikke undvære

“Mine unger er vigtige for mig, men lige efter dem kommer crossfit. Jeg træner tre til fem gange om ugen, og det er mere end bare træning. Dem, jeg træner med, er som familie for mig. 

Hvis ikke jeg kunne andet i mit liv, så ville jeg løfte vægte. Jeg elsker det og tager gerne 80 kilo på stangen. Det giver mig et adrenalinsus, og jeg mærker, at jeg er i live. Og så giver det mig styrke, et godt netværk og selvstændighed. 

Jeg kommer aldrig til at skulle bede en mand hente julepynten på loftet. Det klarer jeg selv.” 

“Jeg vil gerne blive bedre til at trække vejret dybt. Helt bogstaveligt. Bedre til at være mere nærværende. Jeg har en gang mødt den britiske kronprins, Prince Charles, og trykket hans hånd på den britiske ambassade i København, og jeg må bare sige, at han forstår at være til stede. Han har et lækkert håndtryk og dufter godt

Det der med at være sig sin position bevidst uden at være arrogant, men derimod kunne fokusere på det menneske, du står over for, sådan som store ledere, som for eksempel Mandela og Obama, kan, det er inspirerende.”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 11.

De skønne Liv Modeller 2018
De skønne Liv Modeller 2018 © Thomas Dahl

Måske er du interesseret i ...

Seneste