Renée Toft Simonsen på Magasinet Liv nr. 8
© Ditte Capion

Smugkig i det nyeste Magasinet Liv

Det nyeste Magasinet Liv er på gaden! Heri kan du blandt andet blive klogere på din mentale overgangsalder, møde tre kvinder, der endelig omfavner deres smukke grå hår, og ikke mindst få opskrifterne på skønne sommerdrinks

1. juli 2018 af Redaktionen

Surprise!

Livet er fuldt af overraskelser! 

Det ser helt mærkeligt ud, når man sådan skriver det og bare lader det stå, ikke? Lidt som om sætningen tvivler på sig selv. Som om det ikke rigtigt passer, eller det kun passer i Gajol-land, hvor alt går op, bare det ikke fylder mere end 10 ord. 

Men det passer jo! Og for at understrege det bliver jeg lige ved i samme sætning denne gang. For livet er fuldt af overraskelser. Jeg er bare blevet dårligere til at se dem. Eller gribe dem. Eller skabe dem. Det irriterer mig. For engang var jeg god til det. Engang tænkte jeg først muligheden og så begrænsningen. I dag er det nok omvendt.

Lea Østergaard Andersen
© Thomas Dahl

Det er omvendt. Realismen er ikke kun sat ind, den har sat sig på mig. Og selvfølgelig har den det. Jeg har to børn, en mand, et hus og snart en hund og fair nok, at jeg ikke kan springe på den første den bedste minivan og tage til VM i Rusland, som jeg gjorde, da der var VM i Frankrig (for nu 20 år siden!). Det var nu heller ikke det, jeg ville gøre, hvis jeg kunne. Næ, så ville jeg … 

Ja, hvad ville jeg egentlig? Og hvorfor skulle jeg egentlig ikke kunne det? For nok er jeg realistisk, men det er den virkelige verden jo netop også. Og der findes websites, der lejer huse ud, og pensionater, der passer på hunde. Og når jeg begynder at tænke ud ad den tangent, så bliver verden straks større, og overraskelserne til at få øje på, og det endda uden at jeg har sprængt en fantasi-muskel.

Det er Sussi, Henriette, Kristine og Karinas skyld (på side 28), at jeg sidder og leger med, at livet jo er en æske chokolader. De greb nemlig chancen, da de fik den, eller skabte selv chancen, da de fik ideen. Det skulle egentlig bare have været … Og nu har den ene snart en tyggegummifabrik, mens den anden har en nyt liv i Italien. 

Det er ikke, fordi jeg har lyst til at rejse i morgen. Heller ikke til Italien. Det er bare rigtigt rart at blive mindet om, at jeg kan, hvis jeg vil. Og hvis ikke jeg vil rejse, så kan jeg noget andet.

Som min dejlige bror her den anden weekend. Han havde fødselsdag, det passede dårligt med familiens byggeprojekt, vagter og andre aftaler, men så 36 timer før flag og rundstykker kom han i tanke om, at det gad han godt alligevel. For hvis det er svært at få passet en fest ind på sin fødselsdag, så er det sjældent nemmere alle de andre dage på året. Så han sms’ede venner og familie, og bum, 36 timer senere sad vi 26 voksne og 15 børn bænket i gården til grill og hinandens salater. 

Det skulle egentlig bare have været en lørdag aften, men så blev det en fest … God ferie!

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Forfatter og psykolog Renée Toft Simonsen: "Når min pegefinger er fremme, så giver jeg den et kys!" 

Renée Toft Simonsen er i overgangsalderen. Igen. Faktisk troede hun, at den var ved at være overstået, her på den anden side af hendes bog om netop den, men niks, den er vendt tilbage. Og sådan har hun lært så meget de seneste år. Også om sit eget behov for løftede pegefingre og om den styrke, der ligger i sårbarhed.

© Ditte Capion

Din mentale overgangsalder

Helt ærligt, hvad sker der med mig? Humøret svinger, hukommelsen svigter, og du kan føle dig stresset uden at kunne sætte fingeren på hvorfor. Din overgangsalder hører ikke kun din krop til, den kan også sætte sig spor i din psyke. Og det kan føles så frustrerende! Prøv det her: 3 eksperters løsninger på 3 typiske udfordringer. 

© Getty Images

Endelig grå!

At farve eller ikke at farve de grå hår, der dukker op på hovedet af os – det kan være spørgsmålet, ikke? Mød 3 kvinder, for hvem svaret blev at stoppe med at farve og endelig omfavne det grå – og ikke fortryde et sekund!   

Magasinet Liv nr. 8
© Mikael Gustavsen

Abonnér på Magasinet Liv, og få en masse fordele

Hvis du endnu ikke abonnerer på Magasinet Liv, kan du med god grund slå til lige nu. Du får nemlig en lækker ansigtsserum fra Swiss Clinic med, når du bestiller et abonnement på 5 numre af Magasinet Liv. Din pris: 199 kroner + porto (du sparer 910 kroner!).

Hvis du ikke er interesseret i ansigtsserum, så har vi selvfølgelig også andre attraktive gaver: smukke sterling sølv øreringe fra Louise Kragh, et Jewellery of Copenhagen-ur og meget mere. 

Wype gør det muligt at læse dit favoritmagasin - når og hvor du vil

Udover at du som abonnent får leveret Danmarks bedste magasin til kvinder på 40+ direkte til din postkasse – og før alle andre – så får du også et særtilbud på vores digitale tjeneste Wype, som sikrer underholdningen for hele familien. Wype giver nemlig adgang til hele 16 magasiner, som du, din mand og børn kan læse på både tablet og smartphone. Så har I altid favoritmagasinet lige ved hånden – uanset om I sidder i bussen, ligger på en liggestol i sydens sol, er i sommerhuset eller derhjemme.

For abonnenter koster det 29 kroner for adgang til alle 16 magasiner. Hvis du ikke er abonnent på Magasinet Liv, får du med Wype adgang til det aktuelle nummer på alle titler for 99 kroner pr. måned.

Læs mere om Wype her.

Magasinet Liv nr. 8
© Ditte Capion

Måske er du interesseret i ...

Seneste