Ilse Jacobsen på Magasinet Liv nr. 7
© Ditte Capion

Smugkig i det nyeste Magasinet Liv

Det nyeste Magasinet Liv er på gaden! Heri kan du blandt andet læse om, hvorfor så mange af os rammer en identitetskrise efter de 40 år samt blive klogere på, hvordan dine 40+ hormoner påvirker dit underliv, og hvad du kan gøre ved generne

8. februar 2018 af Redaktionen

Du er...?

En af de dage, hvor det her nummer af Magasinet Liv samlede sig, tog jeg mig selv i at sidde og tygge på spørgsmålet: Hvem er du egentlig? 

Fordi flere af artiklerne prikkede til mig og min selvforståelse. Mindede mig om meget. Og fordi en af artiklerne stiller spørgsmålet: Hvem er jeg nu? 

Lea Østergaard Andersen
© Thomas Dahl

Det er Karin og Jette, der svarer. Karin efter sin skilsmisse, og Jette efter sit jobskifte. Og begge kunne de svare noget nyt. Noget, som ikke var en bevidst del af dem for en håndfuld år siden. Jette, at hun faktisk kan finde ud af at finde ud af noget helt nyt og helt fjernt fra sin normale komfort- og kontrolzone. Som i helt konkret at slå hegnspæle i og få skabt en forretning ud af en idé. Og Karin, at hun ikke skal lade, som om hun er en anden eller kan noget andet, end den hun er, og det hun har behov for. I tiden efter sin skilsmisse fandt hun nemlig ud af, at hun var den, hun altid har været. At ‘nu’ ikke havde ændret noget, men at det, hun skulle ‘nu’, var at stå ved det.

Giver det mening? Det gør det, når du læser artiklen på side 27. Du kan kun blive klogere. Og gladere. For hold op, hvor minder de to kvinder dig og mig om, hvor meget vi hver især kan og kan overraske os selv med. Men også hvor meget vi ikke kan og da slet ikke med det samme. Og hvor dejligt det er, når vi deler det. Det, vi kommer i tvivl og knæ over.

Ligesom når Annamette Fuhrmann i klummen på side 98 deler, at hun for hulan og sevan og alle andre omskrivelser af bandeord er gået i overgangsalderen i en alder af 44 år! Ikke just, hvad hun havde regnet med, og hvordan hun kører den hjem herfra, aner hun da ikke. Og da slet ikke med det samme og uden tvivl. Men hun finder ud af noget, og det bliver bestemt af, hvem hun er. Måske med et før og et efter inkluderet, måske ikke. 

Jeg har ikke selv for nylig stået der, hvor jeg har været tvunget til at se svaret på ‘hvem er jeg nu’ i øjnene. Men tvivlen og det løbende spørgsmål, det deler jeg. Og noget af svaret på, hvem jeg helt grundlæggende vidunderligt er, fandt jeg sådan cirka midt i bladet. Jeg er nemlig min mors datter. 

Ligesom Anne, Tina og Vibeke er deres mødres døtre. Og hvilke mødre, døtre og interviews (på side 46)! Jeg ringede til min mor, så snart jeg havde læst dem. Efter jeg havde glæde-tudet lidt. For for søren, hvor kan det være utroligt, hvor meget vi er dem. Og hvor meget vi ikke er. Men uanset hvem jeg er, så er jeg også hende, og det tog og tager toppen af tvivlen for mig.

Chefredaktør Lea Østergaard Andersen

Ilse Jacobsen: “Jeg er, som jeg er, og jeg går med hængerøv og klipklappere, hvis det passer mig”

Ilse Jacobsen er modedronning med millionforretning og 25 års-jubilæum, men ikke en af den polerede slags. For hun taler lige ud af posen, kan møde på arbejde iført to forskellige sokker og bor i byen, hvor hun har boet hele sit liv.

© Ditte Capion

Identitetskrise? Det skal du vide, hvis krisen kradser i dig

Mærker du en eksistentiel uro og en trang til at give dit liv en ny retning? Det er en naturlig proces i 40’erne. Og du skal ikke lade dig slå ud af tvivlen, beroliger psykolog Vitha Weitemeyer.

Magasinet Liv nr. 6
© Ditte Capion

Hvad 40+ pokker sker der med mit underliv!?

Pludselig kan det føles, som om dit underliv slet ikke vil, som du vil. Det kan klø, det kan bløde meget mere eller mindre, og det kan miste interessen for sex? Det er dine hormoner, der er på spil, og det er der heldigvis gode råd for. Her fra 3 eksperter – i underliv og samliv.

Abonnér på Magasinet Liv, og få en masse fordele

Hvis du endnu ikke abonnerer på Magasinet Liv, kan du med god grund slå til lige nu. Du får nemlig en lækker ansigtsserum fra Swiss Clinic med, når du bestiller et abonnement på 5 numre af Magasinet Liv. Din pris: 199 kroner + porto (du sparer 910 kroner!).

Hvis du ikke er interesseret i ansigtsserum, så har vi selvfølgelig også andre attraktive gaver: smukke sterling sølv øreringe fra Louise Kragh, et Jewellery of Copenhagen-ur og meget mere. 

Wype gør det muligt at læse dit favoritmagasin - når og hvor du vil

Udover at du som abonnent får leveret Danmarks bedste magasin til kvinder på 40+ direkte til din postkasse – og før alle andre – så får du også et særtilbud på vores digitale tjeneste Wype, som sikrer underholdningen for hele familien. Wype giver nemlig adgang til hele 16 magasiner, som du, din mand og børn kan læse på både tablet og smartphone. Så har I altid favoritmagasinet lige ved hånden – uanset om I sidder i bussen, ligger på en liggestol i sydens sol, er i sommerhuset eller derhjemme.

For abonnenter koster det 29 kroner for adgang til alle 16 magasiner. Hvis du ikke er abonnent på Magasinet Liv, får du med Wype adgang til det aktuelle nummer på alle titler for 99 kroner pr. måned.

Læs mere om Wype her.

Magasinet Liv nr. 7
© Ditte Capion

Måske er du interesseret i ...

Seneste