Månedens leder: Hvad er dit lille ekstra?

Det behøver ikke koste en flybillet over Atlanten. Når det handler om lykke, kan brikkerne, der fuldender puslespillet, sagtens være helt små

12. maj 2016 af Ann Quist

Hvad gør dig glad? Hvor henter du energi? Det lille ekstra, der får dig til at føle dig let­tere, også på tunge dage? Redaktionen fortæller om deres energifix her:

Redaktionschef: Lea Østergaard Andersen

“Når jeg sidder i venners have en lørdag eller søndag, og vi egentlig skulle have været hjemme for tre timer siden, men ungerne har gravet et bed op til mudderkager, der er grillpølser nok til alle, og hvad var det egentlig, vi skulle nå?”

Journalist: Louise Thorsted

“Energifixet finder jeg i min have med høj himmel over mit hoved og kriblekrable-liv under mine fødder. Kunne jeg af en eller anden grund ikke længere skrive, ville jeg elske at være gartner.”

Art director: Lone Simonsen Brunstrøm

“Hvis jeg er sur og energiforladt, hjælper det altid med sex med min mand. Bagefter føler jeg mig som verdens smukkeste og kan overkomme alle forhindringer. Bare kom an!”

Moderedaktør: Marianne Chloe

“Når jeg rejser til L.A. – hvor jeg lige har været for at lave modeserier til de næste numre. Jeg bliver en helt anden, fuld af energi og smiler hele tiden. Det er lige mig med varmen og palmerne.”

Skønhedsredaktør: Mette Bundgaard

“Når jeg går en tur i skoven eller på stranden med min hund. Her får jeg masser af frisk luft, lidt motion og blæst hjernen fri for tanker.”

Månedens leder

Når jeg læser vores små svar på spørgs­målet om, hvad der giver os energi og gør os glade i hverdagen herover, giver det mig en betryg­gende følelse af, at der jo ikke skal særligt meget til.

Lige bortset fra vores moderedak­tør, som stadig er helt høj efter 10 dage med sol og palmestrande i Los Angeles, nævner vi alle ting, som er lige for: at være sammen med venner, at gå i haven, at have sex med sin mand, at gå tur med hunden.

Det lader os op. Det er noget af det, der får os til at føle os elskede, uovervindelige, vigtige og i balance.

Det er det nære, der betyder noget. Men i det nære ligger også at kunne gøre noget for andre, og det kunne vi lige så godt have nævnt. Vores redaktionschef, for eksempel, står altid forrest, når andre skal hjælpes – med aflagt tøj, julegaver, eksamenshjælp, hvadsomhelst. Vores art director er der altid, når der skal designes en invitation, en plakat, et kort. Jeg selv hjælper til som holdleder på min søns håndboldhold.

Vi forandrer ikke verden, nej, men vi hjælper hinanden, fordi vi alle bliver glade af det. Det er det lille ekstra.

Det behøver nemlig ikke koste en flybillet over Atlanten (selv om, åh jo, en rejse kan også rykke ved hverdagslykken!). Brikkerne kan sagtens være ganske små, men uden dem er puslespillet bare ikke fuldendt.

På side 40 kan du møde seks kvinder, som har fundet hvert deres lille ekstra. Ved at gøre noget for sig selv og ved at gøre noget for andre. Det er inspirerende – og befrien­de, at vi er blevet så afklarede, at vi ved, hvad der skal til for at give vores liv mening.

Og i denne måneds udgave af Magasinet Liv (64) hylder vi det, selv om det føles helt banalt.

I dag er min optankningsplan derfor: Jeg skal lave mad til gode venner. Jeg skal se en god film med min mand. Og kysse mine drenge på deres stadig bløde kinder (hvis jeg får lov). Energi!

God læselyst, Chefredaktør Ann Qvist

Seneste

Måske er du interesseret i...