Månedens leder: "Det skal bare ikke handle om alder"

En hyldest til kvinder, der udtrykker og klæder sig, som de vil!

13. april 2016 af Ann Qvist

“Hvor er Janteloven henne på Facebook", efterspurgte min veninde for nylig. Lige der havde hun bare set én perfekt kage, én løbetur, ét forårs-stilleben med spæde blomster og nypudsede vinduer og én mig-mig-mig-opdatering for meget. 

Hun mener det egentlig ikke. Hun elsker, at vi tør buse ud med det, vi har, og det, vi præsterer. For hvorfor skal vi underspille os selv? Men lige der var hun bare mest i humør til lidt gammeldags beskedenhed.

Og så kom det famøse billede fra Dronningens kulturgalla med Ghita Nørby i den store røde kjole designet af Nicholas Nybro! ‘Faldskærm’, ‘stort brændbart’, ‘rumdragt’, ‘moderkage’ og ‘dadaistisk manifest’ var bare nogle af ordene, der blev kastet efter designerkjolen.

Indrømmet, det var supersjovt at læse kritikernes associationsleg. Og jo, den kjole er da spektakulær. Men det er den 81-årige skuespiller, der bærer den, jo også. Med den kjole på udstråler hun alt andet end gammeldags beskedenhed. Den råber masser af mig-mig-mig. Med rette!

Jeg er faktisk vild med den. Smag er forskellig og fred være med det. Det skal i hvert fald bare ikke handle om alder! At der er noget, vi ikke længere kan gå i. At vi bør vælge noget andet. 

På side 32 præsenterer vi dig for fire kvinder, der heldigvis heller ikke udstråler beskedenhed. Deres personlighed sidder helt uden på tøjet (og på huden i et af kvindernes tilfælde). De vælger med største selvfølgelighed at blive ved med at udtrykke sig og klæde sig, som de vil. Uanset alder. Det er et manifest, jeg gerne tilslutter mig. 

Giv mig bare masser af perfekte kager og løbeture. Men giv mig også gerne spektakulære kjoler båret af spektakulære kvinder eller andre, der har lyst til at stikke næsen frem. Og frem for alt: Giv mig alle aldre.

 

God læselyst, Chefredaktør Ann Qvist

 

Denne måneds leder er bragt i Magasinet Liv nummer 63.

Seneste

Måske er du interesseret i...