Rødkålssalat med appelsin, figen og granatæble
© Getty Images

Rødkålssalat med appelsin, figen og granatæble

Den klassiske rødkålssalat har fået et moderne tvist. Prøv denne opskrift med appelsin, figen og granatæble. Perfekt til and og flæskesteg.

13. november 2018 af Sara Dahl og Pia Brixved

Til 4 personer.


INGREDIENSER

  • 1 rødkål
  • 2 appelsiner
  • 3 friske figner
  • ½ granatæble
  • 100 g valnødder
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

Snit rødkålen i fine, tynde strimler.

Skræl appelsinerne og skær dem i store tern.

Skær fignerne i både og pil kernerne ud af granatæblet.

Anret rødkålen i et fad med appelsintern og figner, og drys med granatæblekerner og valnødder.

Bland olie, balsamico, honning og salt til en dressing og hæld den over salaten.
 

Tip! Du kan med fordel lave dressingen dagen i forvejen, så retten kan tilberedes hurtigere på selve dagen.

Mange mennesker har svært ved at glæde sig til den søde juletid. De gruer for konsekvenserne af den mængde mad og godter, der følger med, og som de på forhånd ved, giver dem store problemer med fordøjelsen. Kogebogen ‘Maveglad julemad‘ vil blive lidt af en bibel for disse mennesker ved juletide. Bogen er nemlig fyldt med lækre juleopskrifter, de allerfleste kan tåle – vel at mærke, uden at de behøver at gå på kompromis med al den hyggelige og traditionelle mad, der hører julen til.

Maveglad julemad, Muusman Forlag, 150 kroner hos Muusmann-forlag.dk.

Måske er du interesseret i ...

Seneste