Kartoffelknækbrød med sesamfrø

Uhmm, sprødt og lækkert knækbrød med masser af smag fra sesam!

24. juli 2015 af Redaktionen

Antal: 10 stk.

INGREDIENSER
150 g rugmel
50 g sesamfrø

3 spsk. surdej (kan udelades)
125 g kogt kartoffel, fintrevet
30 g smør

3⁄4 tsk. salt

Evt. lidt vand

FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 185°/170° varmluft.


Ælt alle ingredienserne sammen i en skål.


Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er svær at samle.


Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm). Stik eller skær dejen ud i passende stykker.

Bag knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde. Hvis de stadig er bløde, så vend dem med bunden i vejret, og giv dem 5 min. mere.

Lad knækbrødene køle af på en rist.


Server knækbrødene med god ost, pesto eller andet pålæg.

Tip:

Brug finthakkede valnødder eller solsikkekerner i stedet for sesamfrø.

Knækbrødet holder sig sprødt og lækkert i flere uger, hvis det opbevares i en tætsluttende dåse.


Kartofler fra Samvirke er en af de nyeste udgivelser i den populære serie Mad fra Samvirke. Serien tæller nu otte bøger med opskrifter, der tryller med de fødevarer, vi alle støder på i dagligvarehandelen. I bogen får du 30 spændende opskrifter, der bringer kartofler ind i køkkenet. Også det kolde dessertkøkken.
Kartofler fra Samvirke, 50 kr. hos Arnoldbusck.dk

Måske er du interesseret i ...

Seneste