Svensk pølseret de luxe
Pølsestroganoff - svensk pølseret de luxe. Mums! © Ulrika Ekblom

Pølsestroganoff - svensk pølseret de luxe

Vi har såmænd opgraderet den svenske pølseret og krydret med røget paprika og en anelse spidskommen

7. februar 2019 af Tove Nilsson / Allt om Mat

Måltid for 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram wienerpølse
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. peberfrugt, rød
  • 1 knivspids peber, friskkværnet
  • 1/2 tsk. salt 
  • 1/2 tsk. timian 
  • 2 knivspids spidskommen, stødt 
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. paprika, røget 
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dåse tomat, hakkede
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. purløg 

Tilbehør: 

  • 3 dl. ris 

Sådan gør du 

  1. Kog ris efter anvisning på pakken.
  2. Skær pølsen i strimler. Pil løget, og hak det fint. Rens peberfrugten, og skær i tern.
  3. Steg pølsestrimlerne i smør på en stegepande, til de tager farve. Tilsæt løg, peberfrugt og krydderier, og steg, til løgene er klare.
  4. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med ca. 1 min. Tilsæt hakkede tomater og 1 dl. vand.
  5. Lad simre uden låg, ca. 10 min. Krydr med salt og peber.
  6. Tilsæt fløden, og lad det simre yderligere ca. 10 min.
  7. Drys med finthakket purløg, og server med kogte ris.

Måske er du interesseret i ...

Seneste