Gløgg
© iStock

Rød gløgg med mandler og rosiner

En af julens traditioner er gløgg – prøv denne lækre gløgg, som skal laves på grillen.

31. oktober 2018 af Redaktionen

Grilltemeratur: 200 grader
Udstyr: Wok eller gryde
Tilberedningstid: 20 minutter
Forberedelsestid: 3 timer


INGREDIENSER

  • 60 g rosiner
  • 40 g mandelsnitter
  • 3 dl portvin
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl appelsinsaft
  • 7,5 dl rødvin
  • 4 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1 lille drys kanel
  • 2 spsk orangelikør eller brandy

FREMGANGSMÅDE

I køkkenet

Bland rosiner, mandler, portvin, citron- og appelsinsaft – og lad det trække lunt og tildækket i 3 timer.


Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme. Lun rødvinen op ved svag varme og rør sukkeret i – og smagtil med vaniljesukker og kanel.

Fjern vinen fra varmen og tilsætportvinen med fyldet. Smag til med lidt brandy eller orangelikør.


Tip! For mere mild smag, undlad likør eller brandy.

 

© Lindhardt og Ringhof | Jamie Purviance

Måske er du interesseret i ...

Seneste