Læs også

Hyldebærgrog

Hjemmelavet gløgg

Få opskriften på nem udgave af en hjemmelavet gløgg uden færdigkøbt ekstrakt. Påbegynd gløggen dagen før serveringen.

27. november 2015 af Lone Kjær

Opskrift på hjemmelavet gløgg

Tid: 20 min. + tid til at trække.
Til 4 personer.


INGREDIENSER

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • brun farin
  • 50 g smuttede mandler


De bedste julemarkeder i Danmark


Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, karde-mommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.


Dag 2:
Skær appelsinen i skiver, og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem, og smag til med brun farin. Fjern krydde-rier, og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.


Tip!
Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Måske er du interesseret i ...

Seneste