kakao-snacks
© iStock

Lækre kakao-snacks og dessertbidder

Få opskriften på disse snackbarer, der fungerer lige godt mellem måltiderne og som dessert – og som udelukkende er lavet på sunde ingredienser

21. maj 2015 af Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Disse raw kakaobarer er ikke alene et bud på en lækker og mættende snack mellem måltiderne, men de kan samtidig også fungere som en nem og sund dessert. Det er måske ikke den smukkeste kreation, men til gengæld er de sunde, enormt nemme at lave, og så smager de selvfølgelig også rigtigt godt, hvis jeg altså selv skal sige det.

Hvis man vil lave dem som en sund dessert, så kan man eventuelt tilsætte en smule vaniljepulver, kokosolie eller akaciehonning for ekstra sødme.

INGREDIENSER

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler, grofthakkede
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 spsk afskallede hampfrø – kan udelades
  • 3 spsk raw kakaopulver (kan erstattes af almindelig kakaopulver)
  • 2,5 dl dadler, udstenede

Dessertbidderne har jeg toppet med raw kokoschips, frysetørrede hindbær og hakkede mandler.

FREMGANGSMÅDE

Hæld alle ingredienser, på nær dadlerne, i en skål, og rør dem godt sammen. Tilsæt derefter dadlerne til en foodprocessor eller minihakker (en blender kan til nød bruges) og blend, indtil du har en klæbrig og sammenhængene masse. Hæld daddelmassen i skålen med de øvrige ingredienser, og ælt det hele godt sammen, til du har en sammenhængende dej.

Det burde kunne lade sig gøre uden, men hvis du har problemer med at få det hele til at hænge ordentligt sammen, så tilsæt en lille smule vand en enkelt spiseskefuld ad gangen.

Hæld derefter blandingen i en form (jeg brugte en på 18x14 centimeter) foret med plastikfolie eller bagepapir, så du nemt kan løfte det ud af formen senere. Det er vigtigt at trykke massen godt ned, så barerne kommer til at hænge ordentlig sammen.

Sæt derefter formen i fryseren i et par timer, så massen kan blive fast og sammenhængende, inden du skærer barerne eller dessertbidderne ud i den ønskede størrelse.

Opbevar dem i en lufttæt beholder i fryseren eller køleskabet – hvis du ikke spiser dem alle med det samme!

Opskriften er leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com.

Måske er du interesseret i ...

Seneste