Skaldet mand
© iStock

Videnskaben afslører en række fascinerende egenskaber hos skaldede mænd

Er du gift med en dejlig mand, som har knap så meget hår på hovedet? Så vil han med garanti give videnskaben ret, når du viser ham den her artikel!

25. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Det er altid rart at blive klogere på vores kære mænd, og videnskaben har før fortalt interessante ting om vores bedre halvdel (blandt andet at mænd lever længere, hvis de gifter sig med kloge kvinder).   

Nu er vi faldet over to undersøgelser, der afslører en række fascinerende egenskaber hos skaldede mænd. Det viser sig nemlig, at mænd uden hår på hovedet opfattes som mere maskuline, succesfulde og intelligente. 

Stærk og dominerende 

Den ene undersøgelse stammer fra University of Pennsylvania. Her undersøgte en forsker, hvordan personer opfattede en række mænd. Først så testpersonerne mændene med hår på hovedet, og herefter så de den samme mand skaldet. Testpersonerne mente, at den skaldede udgave af mændene var mere dominerende og stærkere.

Undersøgelsen viste dog også, at mændene skulle være helt skaldede for at udstråle styrke. Hvis mændene kun havde skaldede pletter, mente testpersonerne nemlig, at de var mindre attraktive og mere svage. 

Mere intelligent 

Den amerikanske undersøgelse peger altså på, at skaldede mænd er stærke og succesfulde, men det er ikke det eneste. En tysk undersøgelse har nemlig slået fast, at skaldede mænd også bliver opfattet som mere intelligente end andre mennesker. 

Er du så heldig at være gift med en dejlig, skaldet mand? Måske burde du lige vise ham undersøgelsens resultater – han vil helt sikkert give videnskaben ret!  

Du vil (garanteret) også kunne lide