Døende kvinde valgte roadtrip-tur over kemoterapi
© Facebook / Driving Miss Norma

Uhelbredelig kræftramt kvinde valgte roadtrip i stedet for kemoterapi

Uhelbredeligt syg kvinde valgte at tage på road-trip med familien i stedet for at bruge sine sidste dage med kemoterapi. Læs den rørende historie her

4. oktober 2016 af Louise Gellert Kätow

Da 90-årige Norma Bauerschmidt i 2015 blev diagnosticeret med uhelbredelig cancer, var hendes umiddelbare indskydelse at afvise behandlingen og i stedet finde en mere positiv måde at tilbringe sine sidste dage på. Derfor valgte hun at tage på sit livs roadtrip og droppe kemoterapien. 

Undervejs er hun blevet et stort hit og forbillede på internettet, hvilket tydeligt kan ses på Facebook-siden 'Driving Miss Norma', der er lavet til ære for hende og hendes rejse. Facebook-siden har tiltrukket mere end 440.000 følgere.   

Driving Miss Norma 

Fru Bauerschmidt, der oprindeligt er fra Michigan, brugte lidt over et år på landevejen med sin søn Tim og hans kone, Ramie Liddle, i deres autocamper. De har på deres rejse kørt mere end 13.000 miles (20.900 km) og besøgt intet mindre end 34 stater. 

Eventyret begyndte i juli 2015, hvor fru Bauerschimdts læger efter en rutinemæssig scanning fortalte hende, at hendes kræft var uhelbredelig. Dette var kun to dage efter hendes mand, Leo, døde. 

Klar på eventyr

Fru Bauerschmidts svigerdatter, fru Liddle, tog herefter initiativ til rejsen.

“Tim og jeg har boet på vejen i et par år, og da hendes mand gik bort, gjorde vi, hvad alle familier gør og inviterede hende til at leve sammen med os. Hun tænkte over det i omkring 1 1/2 minut og svarede herefter: 'Ja – hun var klar til eventyr'. En af de første ting, vi gjorde, var at købe en kørestol til hende, og det var hendes billet til frihed,” siger fru Liddle og fortsætter: "Fra det tidspunkt kunne vi gå ud og tage på udflugter eller gøre, hvad hun ville."

Det var fru Liddles idé at starte Facebook-siden 'Driving Miss Norma', så familien kunne følge med på deres rejser. 

Fru Liddle fortæller, at de under deres rejse kørte fra sted til sted og opholdte sig det samme sted alt fra en dag til en måned afhængigt af, hvordan de havde det.

Og som fru Bauerschmidts Facebook-sides følgerskare voksede sig stor, begyndte de at få invitationer til masser af arrangementer og sammenkomster – herunder en Atlanta Hawks basketballspil, men også utallige indbydelser til middage hos forskellige folk.

Familien rejste over hele USA, og fru Bauerschmidt fik endda opfyldt en af sine største ambitioner, da hun fik en tur i luftballon i Florida. 

“Hun havde et meget 'glad' sidste år og var en meget simpel kvinde, der aldrig havde haft nogen opmærksomhed i hendes liv. Og det er skønheden i denne historie – hun var bare sig selv,” siger svigerdatteren. 

Fru Bauerschmidt sov ind den 30. september 2016. 

Du vil (garanteret) også kunne lide