karrierekvinde og mor sidder med sit barn
© iStock

4 ting, du skal stoppe med at undskylde for, hvis du er mor og karrierekvinde

Du kan godt sparke den dårlige samvittighed et vist sted!

18. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Føler du dårlig samvittighed på jobbet, når du er på udflugt med familien i weekeden, selvom der egentlig var en rapport, der skulle læses? Eller frygter du konsekvenserne af, at du nogle gange må prioritere arbejdet frem for at tage til dine børns diverse sportsstævner?

At være mor kan nogle gange føles som et fuldtidsjob. Og ved siden af det har du også et ‘ægte’ fuldtidsjob, som du er glad for, og som du faktisk gerne bruger tid og energi på. Måske føler du nogle gange, at du bliver nødt til at undskylde, enten til din familie eller overfor din arbejdsgiver, fordi du har valgt at satse på karrieren samtidig med, at du har stiftet familie. Men det skal du ikke!

Og her er fire ting, du i hvert fald aldrig skal sige undskyld for: 

1. At du går, når dagen er slut

Mange af os har svært ved at lægge arbejdet fra os – selv når vi er taget hjem. Og selvom din arbejdsgiver selvfølgelig sætter pris på dit engagement, så er det altså ikke meningen, at du skal arbejde efter, du har fået fri. Den eneste undtagelse til denne regel er, hvis det er en del af dit job at forberede dig hjemmefra – og så er det altså noget, du skal have løn for.

Så uanset om du har børn eller ej, så skal du ikke undskylde, hvis du holder fri, når arbejdsdagen er slut. 

2. At du bliver nødt til at hente dit barn

Børn er ikke en stopper for, at du kan have en karriere, men det er vigtigt at huske, at din karriere heller ikke er en stopper for, at du kan være mor. Hvis dit barn har brug for at blive hentet, så skal du selvfølgelig gøre det – uden dårlig samvittighed. Du er karrierekvinde OG mor, og det er der ingen grund til at undskylde for.

3. At du har ambitioner

Ligeledes skal du heller ikke have dårlig samvittighed over, at du har ambitioner ved siden af at være mor. Selvfølgelig har du valgt at få en familie, og det betyder, at du har valgt at være der for dine børn, når de har brug for det. Men det betyder ikke, at du ikke gerne må give den ekstra gas på arbejdet. 

Det er helt okay, at der er nogle ting, du ikke kan komme til på skolen, fordi du har brug for at prioritere arbejdet. Så længe du er der for dine børn, når det virkelig gælder, og de ikke er i tvivl om, at de har en mor, der elsker dem. Så er det helt i orden, at du har drømme og aspirationer, der kræver, at du nogle gange prioriterer jobbet

4. At du har brug for fleksible arbejdstider

Måske handler det ikke så meget om, at du gerne vil prioritere karrieren, men at du faktisk bare gerne vil have tid med dine børn uden at gå på kompromis med dit arbejde. I det tilfælde skal du ikke være bange for at kaste dig ud i at forhandle arbejdstider med din chef. 

Forhandlinger på jobbet, hvorvidt det er om lønnen eller noget som helst andet, er en del af arbejdsmarkedet, og derfor kan du også forsøge at forhandle dig til mere fleksible tider. Svaret kan sagtens være "nej", men du skal ikke undskylde for at have forsøgt! Og det kan også være, at det betyder, at du hellere vil søge job et andet sted – hvis fleksibilitet er en prioritet for dig. 

Kilde: Popsugar.com

Du vil (garanteret) også kunne lide