Kvinde cykler med hund
© iStock

Taler du også med dine dyr? Så afslører det noget ganske særligt om dig

Det er faktisk en ret god idé at skrue op for snakkeriet med de firbenede væsner

1. maj 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Synes dine veninder eller familie, at det er lidt underligt, når du udbryder: “Fido! Jeg er hjemmeeeee!” eller “Er min lille snuske-musse-basse sulten?”?

Så kan du godt fortælle dem, at du slet ikke er så skør (som de tror). Det viser sig nemlig, at hvis du snakker til dine dyr, er det et tegn på, at du er intelligent. 

Du er intelligent, hvis du taler med dine dyr

Det gælder faktisk ikke kun, når det er dine dyr, som du forsøger at føre en samtale med. Nej, også din bil (“Kom så, KØR”), morgenkaffen (“Mhmm, uden dig var jeg aldrig kommet op”) og pizzaerne, du bestiller til familien søndag aften, fordi ingen af jer gider at lave mad (“I redder mit liv!”).

Fænomenet kaldes ‘anthropomorphising’ og betyder, at du giver ikke-menneskelige objekter menneskelige karaktertræk – og det er altså et tegn på intelligens. 

Moden kvinde med sin hund udenfor
Det er et tegn på intelligens, hvis du snakker med dine dyr – og med ting. © Getty Images

Snak du bare videre

Du taler til dyr eller genstande, fordi din hund har et ansigt, mens andre ting måske har noget, der minder om et ansigt, og derfor associerer du genstanden med et menneske. Dette giver dig lyst til at tage kontakt med genstanden.

Professor Nicholas Epley fra University of Chicago fortæller til Quartz, at anthropomorphising historisk set har været et tegn på barnlighed eller dumhed, men at det faktisk er helt naturligt og noget af det, som gør os mennesker til unikke og kloge væsener.

Så tal du bare videre med Fido derhjemme eller med blomsterne i haven – og hvis du bander lidt over, at rhododendronen ikke gror, som den skal, kan du kalde dig selv ENDNU mere intelligent. En tidligere undersøgelse viser nemlig, at intelligente mennesker bruger flere bandeord

Du vil (garanteret) også kunne lide