Szhirley
© Ditte Capion

Szhirley: "Jeg har altid været mærket af at være skilsmissebarn"

Selvom Szhirley ikke er opvokset i en kernefamilie, har de seneste år vist hende, at det ikke skulle stoppe hende fra at få sin egen

22. december 2016 af Louise Thorsted

“Jeg er ikke selv vokset op i en kernefamilie, men de seneste år har heldigvis vist mig, at det ikke skulle stoppe mig fra at få min egen. Min første single fra det nye album hedder Splittet, og den handler om at være skilsmissebarn. Jeg har nok altid været mærket af det, men ikke været så bevidst om på hvilke punkter, før jeg mødte min mand, Mads, som flere gange har sagt: ‘Tror du ikke, dit reaktionsmønster er, som det er, på grund af din barndom?’. Og jeg har da haft svært ved at binde mig, og jeg er meget selvstændig. Da jeg mødte Mads, havde jeg for længst vænnet mig til at gøre alting selv. Min mor har altid sagt: ‘Mænd er dejlige, men du må aldrig lade dig blive afhængig af en mand’. Det er jo et fint råd at give, men jeg har taget det MEGET bogstaveligt.”

Szhirleys far kom fra Israel til Danmark som 10-årig. Som 17-årig møder han en fem år ældre dansk pige. Sammen får de i 1976 Szhirley og lever rimeligt almindeligt, indtil eventyret og nærmere bestemt Mexico trækker faren over Atlanten. Mor og datter følger efter seks måneder senere, moren indstillet på at give forholdet en sidste chance. Knap et år senere tager de afsked med faren i lufthavnen. Først inde bag glasruden går det op for Szhirley og hendes far, at det ikke bare er midlertidigt, men et brud. Da er Szhirley fem år, og hun ser ham først igen, da hun er 12 år. 

Forstår du det valg, hun traf dengang?

“Jeg forstod det allerede dengang. Min far er virkeligt dejlig og har et fint hjerte, men han var bare en stor dreng. En drengerøv. Han er lige fyldt 60, men det er først for et par år siden, at han har udviklet sig til noget, der ligner en rigtig mand. Min mor havde valget mellem at forblive ulykkelig med ham og på samme tid vise mig, at hun fandt sig i mere end rimeligt. Gik hun fra ham, ville hun gøre mig ulykkelig.” 

Læs hele interviewet med Szhirley

I Magasinet Liv nummer 71 kan du læse hele interviewet med Szhirley, som både fortæller om sin familie, karriere, mænd, krop og alder. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

Magasinet Liv nummer 71
© Magasinet Liv nummer 71

Du vil (garanteret) også kunne lide