Anette Støvelbæk
© Ditte Capion

Skuespiller Anette Støvelbæk: "Livet skal til at have en ny farve"

Nu, hvor Anette Støvelbæk kan vinke farvel til rollen som småbørnsmor, er det tid til at udvikle en ny karakter. Og hun glæder sig!

19. april 2018 af Eline Holm


Anette Støvelbæk (50) er gift med skuespiller Lars Mikkelsen og mor til Lue på 23 og Thor på 17 år. Hun er skuespiller, uddannet fra Skuespiller skolen ved Odense Teater i 1997, og fik sit gennembrud i 2000 i rollen som Olympia i Lone Scherfigs film Italiensk for begyndere. Hun har siden medvirket i film som Far til fire og Superbror og i en lang række tv-serier som Lærkevej og Krøniken og selvfølgelig senest TV2-serien Badehotellet, hvis femte sæson lige er løbet over skærmen, og hvori hun spiller Alice Frigh. Hun spiller desuden teater og indtaler lydbøger og lægger stemmer til film. Og til sommer er hun aktuel i teaterforestillingen Per Gynt på Folketeatret.

En midtvejsstatus på nutid, fortid og fremtid

Hun har netop stået for mandagsunderholdningen for halvanden 1,5 millioner danskere i rollen som husmoren Alice Frigh i TV2-serien Badehotellet. Det milde væsen, hun portrætterer i tv-serien, matcher det imødekommende smil, hun træder ind ad døren til Vesterbro-cafeen med. Hun beklager, at vi ikke kunne mødes i hendes lejlighed lige om hjørnet og spørger betænksomt til, om larmen fra espressomaskinen vil forstyrre min diktafon og gør en dyd ud af at finde et godt bord, inden hun går i baren og bestiller te, kaffe og croissanter til os begge. Selv om det er os, der har inviteret hende. Til en midtvejsstatus på nutid, fortid og fremtid.

Du kan læse det fulde interview med Anette Støvelbæk i det nyeste Magasinet Liv, der er på gaden netop nu!

Et tankefuldt sted 

Ligesom den nu fraskilte Alice Frigh i Badehotellets femte sæson har skullet træde i karakter og finde et nyt sted at lande i livet, er hendes alter ego, Anette Støvelbæk, også der, hvor kameralinsen i højere grad zoomer ind på hende selv. Ikke i forhold til hendes årelange ægteskab med skuespillerkollegaen Lars Mikkelsen, men til at have overstået småbørnsperioden – og dermed befinde sig på tærsklen af en ny livsfase. 

“Jeg tror, det er sundt at have et andet fokus end mig selv, som jeg har haft det i mine børn. Men nu er de blevet så store, at livet skal til at have en ny farve. Min ældste søn er flyttet, og der går ikke mange år, før min yngste dreng også flytter. Indtil nu har fokus været på at få dem fremad og videre, i børnehave, skole, ind på en uddannelse. Nu er de begge to godt på vej, og det er, som om der er et stop. Livets retning er ikke så tydelig længere, og jeg skal vænne mig til at fylde noget selv og definere, hvordan jeg vil bruge mine muligheder. Det gør mig meget tankefuld.”

Hvad er det for nogle tanker, der fylder? 

“Jeg ser meget tilbage. For gav jeg mig selv de muligheder, som betyder, at jeg nu kan handle frit? Skulle jeg have rejst noget mere? Også efter job? Der er nogle ting, der er passé nu, men det nytter ikke noget at ærgre mig, for jeg har gjort noget andet i stedet for. Lavet tv-serier, spillet teater, indtalt lydbøger og været censor på teaterskolen, og den variation kan jeg faktisk rigtigt godt lide.” 

Følelsen af at have succes med sit fag behøver ikke at ligge i at se sit eget ansigt plastret ud over internationale filmplakater. For Anette Støvelbæk er en af gaverne ved at passere livets midterlinje, at hun er blevet god til at føle stolthed over det, der gør hende glad. Uanset hvad andre måtte synes. Det oplevede skuespilleren en aften for halvandet års tid siden, da hun gjorde sig klar til at gå på scenen på premiereaftenen med forestillingen Alting er noget på Teatret ved Sorte Hest. Efter 20 år som skuespiller var det ikke nyt for hende at stå der, på vej ud og stille sine talenter til skue over for et vurderende publikum og skrappe anmeldere, men den dag bredte en ny følelse sig i hende. En tryg, varm og frigørende fornemmelse af, at det ikke betød noget, hvad der stod i avisen næste dag. 

“Vi havde haft et fantastisk prøveforløb og havde fundet en helt særlig form, hvor vi blandede teater og poesi fra forfatteren Naja Marie Aidts forfatterskab. Jeg kan huske følelsen af at være flintrende ligeglad med, hvad anmelderne måtte mene. Jeg elsker at stå på scenen, jeg havde lavet noget, jeg var glad for, så de kunne skrive, hvad de ville. Det var en kæmpe befrielse at nå dertil.” 

Læs resten af interviewet i Magasinet Liv

I Magasinet Liv 5, der nu er på gaden, kan du læse resten af interviewet med skønne Anette Støvelbæk. Her fortæller hun meget mere om, hvor hun er i sit liv lige nu, hvor hun kommer fra, og hvor hun gerne vil hen - og det indbefatter både emner som ægteskabet til hendes mand skuespiller Lars Mikkelsen, hendes børn og karriere. Så skynd dig ned og få fingrene i det nye Magasinet Liv!

Anette Støvelbæk
© Ditte Capion

Seneste

Måske er du interesseret i...