Covet Fashion kampagne
© Youtube @Covet Fashion

Se, hvordan et lille kompliment gør en verden til forskel

Vi kan være ekstremt hårde ved os selv, men heldigvis kan små komplimenter være med til at ryde ud i vores negative selvbilleder

14. marts 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Nogle gange glemmer vi at tro på os selv. Vores selvværd halter, og vi fokuserer på fejlene i stedet for alt det dejlige, skønne og fantastiske ved os selv. 

En ny kampagne sætter nu fokus på, hvor vigtigt det er, at vi holder af os selv – og hvor meget et enkelt kompliment kan betyde for vores selvværd og kærlighed til os selv og vores krop

Det er modeapp'en Covet, der står bag videoen, hvor vi møder tre vidt forskellige kvinder. Kvinderne starter med at fortælle om alle de ting, som de ikke bryder sig om ved dem selv – en af kvinderne siger blandt andet, at hun synes, at hun er direkte grim. 

“Du lyser virkelig rummet op”

Kvinderne får herefter en makeover, og de får noget lækkert, nyt tøj på. Herefter møder de en række andre kvinder, som udelukkende sidder og giver dem komplimenter.

“Du lyser virkelig rummet op, når du kommer ind af døren,” lyder det blandt andet, mens en af de andre kvinder får at vide, “at du bliver nødt til at tro på, at du er smuk.”

Det er tydeligt, at de tre kvinder bliver utrolig rørte, da de får de smukke ord at vide – og vi må indrømme, at det også er svært at se videoen uden at blive berørt.

Væk med de negative selvbilleder

En af videoens pointer er, at hvis vi har et dårligt selvværd, har vi også svært ved at være noget for andre. Negative selvbilleder kan på den måde sprede sig som ringe i vandet, og det kan være med til, at vi trækker os væk fra dem, vi holder af.

Til slut i videoen bliver vi spurgt, hvornår vi selv har givet et andet menneske et kompliment sidst – kan du huske det?

Efter at have set videoen herunder har du formentlig lyst til at fyre en masse komplimenter af, for det er tydeligt, at blot et enkelt, lille kompliment virkelig kan gøre en verden til forskel. 

Du vil (garanteret) også kunne lide