Sabrina Heidi Friedrichsen
© Thomas Dahl

Sabrina forfulgte sin drøm: "Jeg er opdraget til ikke at tro, at jeg er noget"

Hun tog tilløb længe, men så en dag – så solgte Sabrina Heidi Friedrichsen huset og gik all in på drømmen!

6. februar 2018 af Redaktionen

Sabrina Heidi Friedrichsen (44) er single og mor til Nanna på 23, Magnus på 20 og Carlo på 9 år. Hun er iværksætter og indehaver af webshoppen Kettlestuff.com.

Den dag jeg fik 282 likes!

Den dag, jeg fik 282 likes på Linkedin, var den dag, min nye webshop gik i luften i starten af juli i år. Jeg linkede til shoppen og beskrev, hvor meget det betød for mig at blive selvstændig, og hvor meget jeg har ofret for at nå hertil. Jeg skrev: 

“Det er simpelthen den fedeste følelse at vågne op hver morgen og ha’ lyst til at gå i gang med dagens arbejde, inden morgenkaffen er lavet.” 

Og fortalte, hvordan jeg for at skaffe kapital til mit firma har solgt mit idylliske bondehus og lige nu bor i et gammelt hus, der skal rives ned. Ret primitive forhold for mine to sønner og mig selv.

Jeg er megastolt over alle de likes, jeg fik på den opdatering. Både fra venner, fremmede og offentligt kendte mennesker. De blev bare ved med at tikke ind i løbet af dagen, så jeg var ret mange gange ind og ud af Linkedin for at følge med. Jeg synes normalt, det kan være svært at få mange reaktioner, men jeg tror, det betød noget, at jeg fortalte om min personlige rejse. At jeg turde være ærlig. 

Folk skrev positive kommentarer og roste mig for at have passion og entusiasme. Jeg er gået all in på min drøm, som handler om at sælge merchandise. Jeg har altid dyrket meget sport, og jeg er helt vild med kettlebells. Jeg holder af deres form. De er elegante, synes jeg. 

Og når du træner meget, er det min erfaring, at det er en stor del af din identitet, som du gerne vil skilte med. Ligesom fodboldfans går med fodboldtrøjer, sover i fodboldsengetøj og har FCK-blyanter, var det min idé, at jeg ville fremstille merchandise med kettlebells til både mænd og kvinder. Derfor har jeg fået fremstillet øreringe i form som en lille kettlebell, jeg har en bikini og badebukser med kettlebell-mønster, julekugler, olielamper … og en hel del andre ideer på tegnebrættet. 

Men banken ville ikke låne mig penge, så i stedet solgte jeg mit hus og lever på fortjenesten, indtil mit firma begynder at give overskud. 

Tidligere ville jeg aldrig have turdet skrive en opdatering, som satte mig selv i centrum på den måde. Det krævede da lige en ekstra vejrtræning at publicere mit indlæg den juli-morgen. 

Tidligere har jeg ikke troet så meget på mig selv. Aldrig set, at jeg var god. Jeg har altid været fuld af energi-typen, som hader at gå bag ved mennesker, der går langsomt, men jeg har hele mit liv bremset mig selv. 

Jeg er opdraget til ikke at tro, at jeg er noget, men det er lykkedes mig at komme væk fra den tankegang. 

I mange år har jeg desuden brugt krudt på at sørge for, at mine børn fik en god opvækst, for det føler jeg ikke selv, at jeg fik. De skulle ikke mangle kærlighed og nærhed, og det kræver virkelig noget at være iværksætter, så jeg følte ikke, at jeg havde tiden som enlig mor med ansvar for tre børn. 

Men nu kunne jeg ikke vente længere. Jeg har taget en masse kurser i selvudvikling, og jeg ved, at det er vigtigt at turde være lidt for meget. Jeg skal ses, så mine produkter bliver set, og jeg har helt lagt tanken om, hvad andre mon synes, væk. 

Jeg er uddannet pædagog, og skulle det gå helt galt, kan jeg altid gå tilbage til den levevej. Men jeg håber ikke, det bliver nødvendigt. For jeg trives bedre med at være min egen chef og arbejde i mit eget tempo og kunne rykke på mine ideer. 

Til gengæld har jeg ikke lige nu råd til at forære mine børn dyre ting. Men det tager de rigtigt pænt. Min mindste søn er glad for den kattekilling, han har fået i vores nye gamle hus, og min ældste søn og min datter er meget selvstændige og har været en del af min proces hele vejen. De kan se min passion, og jeg er sikker på, at det er den vej, de selv kommer til at gå.

Jeg er ikke typen, der går ud og fejrer mig selv, så det gjorde jeg heller ikke den dag. Men jeg gav den ekstra gas til dagens crossfittræning. Det giver overskud, når andre viser begejstring!”

Her er jeg i dag

“Jeg kan endnu ikke leve af mit firma. Men jeg skal nok komme til det. Der vil altid være problemer, som skal ryddes af vejen i starten: Mit badetøj blev leveret for sent, og det har været en dårlig sommer, så jeg har ikke solgt det, jeg regnede med. Men hvis mine julekugler bliver populære, ser det lyst ud økonomisk. Måske er jeg kun et par måneder fra, at skuden vender? 

Jeg synes stadig, at det er det bedste job, jeg nogensinde har haft. Jeg trives og er glad og har højst en dag hver måned, hvor jeg får ondt i maven. Men resten af tiden er jeg helt rolig for fremtiden.”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 83.

Seneste

Måske er du interesseret i...